Αξιοθέατα

Εκδρομή στον τροπικό παράδεισο της Πελοποννήσου

Στην άκρη - άκρη της Πελοποννήσου, στα νοτιοανατολικά, βρίσκεται ένα μικρό κόσμημα, που δεν είναι άλλη από την Νεάπολη, και φυσικά, την λατρεμένη Ελαφόνησο!

  Μυστράς: Στις 10 πιο εντυπωσιακές μεσαιωνικές πόλεις στον κόσμο

Στη λίστα του ταξιδιωτικού CNN με τις 10 πιο εντυπωσιακές περιτειχισμένες μεσαιωνικές πόλεις σε όλο τον κόσμο βρίσκεται η Καστροπολιτεία του Μυστρά, η οποία κατατάσσεται στην 9η θέση πίσω από το Pingyao στην Κίνα, το Carcassonne στη Γαλλία, το York στην Αγγλία

Περιήγηση σε χωριά της Μάνης

Τα Τσικαλιά είναι χωριό της Μέσα Μάνης του νομού Λακωνίας. Αποτελείται από την Πάνω Χώρα και την Κάτω Χώρα. Η Τοπική Κοινότητα Τσικαλιών περιλαμβάνει τα χωριά Τσικαλιά, Μουντανίστικα, Κοτράφι, Συχαλάσματα, Ξερόλακος.

Ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα

Οι αρχαιότητες της Μεσσηνίας, είναι από τις καλύτερες και ποιοτικότερες όλης της Ελλάδας ! Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς. Σήμερα, θελήσαμε να σας παρουσιάσουμε μια από τις σημαντικότερες αρχαιότητες, ένα θαύμα της τεχνολογίας των αρχαίων προγόνων μας.

Το Ανδρομονάστηρο της Μεσσηνίας

Στα νοτιοανατολικά του οικισμού των Πετραλώνων, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την αρχαία Μεσσήνη, εντός κατάφυτης ρεματιάς ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, βρίσκεται η μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, γνωστή ευρέως με την επωνυμία «Ανδρομονάστηρο». 

Στην Τραχήλα της Μάνης ξεχνάς τη σκληρή καθημερινότητα!

Η Τραχήλα είναι το πιο γραφικό ψαροχώρι ίσως της Μεσσηνιακής Μάνης, στο τέλος της ασφάλτινης διαδρομής, περίπου 15 χιλιόμετρα από την Καρδαμύλη. Την επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά.

Μουσεία Μάνης.Eνημερωθείτε σχετικά με τα μουσεία που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης.

Μουσεία Μάνης που μπορείτε να επισκεφτείτε! Σε Ανατολική και Δυτική Μάνη   Ανατολική Μάνη:   Γύθειο   1) Πύργος Τζανετάκη -  Κρανάη. Μουσείο φωτογραφιών και κειμένων γύρω από τη Επανάσταση του 1821 (δημόσιο). 2)Αρχαιολογικό μουσείο.

Ο Πολιτισμός που χάνεται!Τα πέτρινα γεφύρια της Έξω Μάνης

Από τα ωραιότερα γεφύρια της Μάνης το γεφύρι της Στάρας, του οποίου το καλντερίμι ένωνε το χωριό Μέλισσα με το Προσήλιο.   Tου Θεόδωρου Tσουλέα (από το περιοδικό «Aδούλωτη Mάνη»)  

Το Πόρτο Κάγιο

Το Πόρτο Κάγιο είναι ένας πολύ ωραίος φυσικός λιμένας και αξιοθέατο της Μάνης αλλά και αρκετά ασφαλής όρμος καταφυγής, σχεδόν για όλους τους ανέμους, εκτός τους βορειοανατολικούς και ανατολικούς.

Με το φακό του manivoice στο Λιμένι

  Φωτογραφίζοντας από το ξενοδοχείο "Πέτρα και Φως", τον κόλπο του Λιμενίου   Το Λιμένι όπως φαίνεται από το Ξενοδοχείο του Πέτρουλα. Φωτό Φ. Καζάζης.          

Πολιτισμική Ιδιαιτερότητα της περιοχής του Γυθείου

Παραδοσιακά λιθόστρωτα μονοπάτια που οδηγούν σε αρχαιολογικούς χώρους στην περιοχή του Γυθείου. Πολιτισμική Ιδιαιτερότητα της ΔΕ Γυθείου  

Η Αρμενόπετρα και η "Νεράιδα της Μάνης "

  Στα ανοιχτά του Γερολιμένα μπροστά από τους δύο ανεμόμυλους που εικονίζονται στο στιγμιότυπο που κάποτε άλεθαν σιτάρι και τώρα είναι όμορφες κατοικίες, κυριαρχεί η Aρμενόπετρα.    

Το μοναστήρι του Δέκουλου, ένα στολίδι της Μάνης.

 Το μοναστήρι του Δέκουλου   Tο Mοναστήρι του Δέκουλου κάτω από το Oίτυλο που είχε συνέλθει η Συνέλευση των Γερόντων της Mάνης το 1769 για να πάρουν απόφαση για το Pωσοτουρκικό Πόλεμο (ορλοφικά).   Πάνω το σκαλιστό τέμπλο του ναού.

Οι Φάροι της Λακωνίας και Μεσσηνίας

Για κάθε ναυτικό, "φάρος" σημαίνει ελπίδα, αισιοδοξία και ασφάλεια της ρότας του. Για τον υπόλοιπο κόσμο είναι ένα θέμα που θέλοντας και μη, αγγίζει πάντα κάποιες λεπτές χορδές της ψυχής μας.    

Φωτογραφικό ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Αρχαιολογικοί τόποι της Μάνης

Συγκεντρώσαμε αρχαιολογικούς τόπους της Μάνης σε ένα φωτογραφικό αφιέρωμακαι σας το παρουσιάζουμε!  

ΑΝΑΘΗΜΑΤΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΠΥΡΓOΥΣ: ΜΕΡΟΣ Α΄

    O πύργος του Δουρέκα στο Νύφι  με κανονόμπαλες και χρονολογία κατασκευής.   Tα αναθήματα - αφιερώματα  είναι φυλακτικά - αποτροπαϊκά λιθανάγλυφα σύμβολα σε αγκωνάρια πύργων  για να αποτρέπουν το πνεύμα του κακού αλλά και να προσκαλούν το πνεύμα του καλού 

ΑΝΑΘΗΜΑΤΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΠΥΡΓOΥΣ:που είναι φυλακτικά - αποτροπαϊκά λιθανάγλυφα σύμβολα σε αγκωνάρια πύργων .ΜΕΡΟΣ Β΄

ΑΝΑΘΗΜΑΤΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΠΥΡΓOΥΣ:που είναι φυλακτικά - αποτροπαϊκά λιθανάγλυφα σύμβολα σε αγκωνάρια πύργων .ΜΕΡΟΣ Β΄                   Στα Δημαρίστικα στον Πύργο του Bοϊδονικόλα σχεδόν όλα τα αγγωνάρια του πύργου είναι ζωγραφισμένα με σύμβολα,     

Τριγυρίζουμε στην  Έξω Μάνη  με το φακό του manivoice.gr

  Οδοιπορικό στην Έξω Μάνη   Η διαδρομή προς τον Νότο της Έξω Μάνης είναι ήμερη.     Παλαιόχωρα  

Πολυλίμνιο: Ένας μικρός Παράδεισος

Ένας καλά κρυμμένος, επίγειος παράδεισος της Μεσσηνιακής γης. Μικρές λίμνες και καταρράκτες, που σχηματίζονται από τα νερά που διέρχονται μέσα από το Φαράγγι του Πολυλιμνίου.

Σελίδες