7 παραλίες της Μάνης, που αξίζει να πάτε

7  παραλίες της Μάνης, που αξίζει να πάτε
 
 
Κότρωνας.
Λιμανάκι πανέμορφο, παραλία με μαύρη άμμο και μερικές ταβερνούλες. Αξίζει πραγματικά το νησάκι ακριβώς απέναντι από τον Κότρωνα, ο Άγιος Σπυρίδωνας. Μοναδικό σε όλη την Κάτω Μάνη και εξαιρετικά ενδιαφέρον,Θα το εξερευνήσετε με ένα βαρκάκι. Θα βρείτε εκεί την παραδοσιακή Ταβέρνα “Τιμονιέρα” με το βραβευμένο από το  Ξ.Ε.Ε. Ελληνικό πρωινό, “greek breakfast”  και την παραδοσιακή μαγειρική της περιοχής με τα ντόπια προϊόντα και άλλα έξοχα ταβερνάκια.
 
Στο Σκουτάρι υπάρχουν τρεις παραλίες: Η Αγία Βαρβάρα, η Βορδώνα και τα Καλαμάκια.
 
 
 Αγία Βαρβάρα. 
Ασύλληπτη ερημική παραλία με άμμο και ψιλό χαλικάκι και πρώτη ταβέρνα ο «Κατσίκαρος»! 
Το φαγητό σε τιμές απολύτως εξαιρετικές. . Λίγο πιο μέσα στην Αγία Βαρβάρα υπάρχει άλλη ταβέρνα, το «Ακρογιάλι». Καταπληκτικό το μπάνιο και θα απολαύσετε καλό φαγητό σε καλές τιμές.Δεν θα υπάρχει κόσμος, όταν θα πάτε.
Θα την βρείτε στον δρόμο για τον Κότρωνα . Έχει ψιλή, χρυσαφένια άμμο, κρυστάλλινα νερά, φουντωτές πικροδάφνες, ελάχιστο κόσμο και ένα παράξενο εκκλησάκι στην άκρη της, το οποίο σύμφωνα με τον θρύλο κρύβει τον θησαυρό κάποιων πειρατών. Βρίσκεται περίπου εννιά χιλιόμετρα πριν τον Κότρωνα όπως έρχεστε από το Γύθειο, στρίβοντας αριστερά στην πινακίδα που γράφει «παραλία». 
 
 
 
Τα Καλαμάκια, η επόμενη παραλία στο Σκουτάρι, είναι οργανωμένα, με ξαπλώστρες, κ.λπ. Πάλι τεράστια παραλία. Η ταβέρνα  έχει καλό και καθαρό φαγητό. Τα νερά είναι εκπληκτικά αλλά την πιάνει πολύ ο αέρας.
 
 
Mαυροβούνι
 
 
 
Μία από τις ομορφότερες παραλίες της Λακωνικής Μάνης. Βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα νοτίως του Γυθείου, ενώ το μήκος της ξεπερνά τα πέντε χιλιόμετρα με αμμουδιά. Κατά μήκος της λειτουργούν ξενώνες, καφετέριες και εστιατόρια. Για τους λάτρεις του windsurfing και του kitesurfing το Μαυροβούνι θεωρείται κορυφαίος προορισμός.
 
Η ευρύτερη περιοχή (του Γυθείου) διαθέτει τις παραλίες, τις ταβέρνες και τη βραδινή διασκέδαση που μπορούν να την μετατρέψουν σε κορυφαία τουριστικά. Θα εκπλαγείτε και από την ποικιλία και από την ποιότητα. Με βεβαιότητα δηλώνουμε ότι,τώρα που το Γύθειο έχει σοβαρή τοπική αυτοδιοίκηση τα επόμενα χρόνια, μπορεί άνετα να πρωταγωνιστήσει στη γύρω περιοχή και να δουλεύει τουριστικά δώδεκα μήνες το χρόνο. Έχει όλες τις δυνατότητες κι όλες τις προδιαγραφές για να γίνει Νο 1 τουριστικός προορισμός στη Λακωνία.
 
Αλύπα 
 
 
 
Πρόκειται για ένα μικρό κολπίσκο εξαιρετικής ομορφιάς για όσους θέλουν να απολαύσουν τις βουτιές τους σε ιδιωτική παραλία . Έχει βότσαλο και πεντακάθαρα, διάφανα νερά, ενώ γύρω  υπάρχουν πετρόκτιστα πυργόσπιτα τα οποία δημιουργούν ατμόσφαιρα.
 
Μαρμάρι
 
 
Για κάποιους  μόνιμη επιλογή για μπάνιο σε αμμουδιά. Μία αμμουδιά που κρύβεται ανάμεσα στους  λόφους στην κατεύθυνση  από  Βάθεια προς  Ταίναρο, στην άκρη της χερσονήσου της Μάνης, τη γνωρίζουν Έλληνες και αλλοδαποί τουρίστες.
 
 
 

Σχόλια

Υποβλήθηκε από ΜΙΧΑΛΑΚΕΑ ΣΟΦΙΑ (χωρίς επαλήθευση) στις .

Υπέροχη γη, όμορφα τοπία, είναι η πατρίδα του πατέρα μου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.