Τρελάθηκαν.. τα νούμερα από τις προκρατήσεις Ρώσων τουριστών

Τρελάθηκαν.. τα νούμερα από τις προκρατήσεις Ρώσων τουριστών

Ούριος είναι ο άνεμος που πνέει από την Ρωσία για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς οι προκρατήσεις που γίνονται για την Ελλάδα και την Κύπρο, ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου, έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ. Όπως αναφέρει η Ένωση Τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας (ΑΤΟΡ) στην ιστοσελίδα της, επικαλούμενη την εικόνα που παρουσιάζουν τα μεγάλα ρωσικά τουριστικά γραφεία, οι προκρατήσεις εφέτος άρχισαν νωρίτερα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και είναι αυξημένες κατά 4-5 φορές!

Με δεδομένη μάλιστα την εντυπωσιακή αύξηση της ζήτησης που παρατηρείται στην ρωσική τουριστική αγορά, οι ρώσοι τουριστικοί πράκτορες προειδοποιούν, τους Ρώσους που ενδιαφέρονται να κάνουν διακοπές εφέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα και την Κύπρο, πως είναι πολύ πιθανόν να μην μπορούν να βρουν εφέτος μια θέση κάτω από την ήλιο της Ελλάδας ή της Κύπρου.

Επαύλεις και διαμερίσματα: η νέα τάση στην ρωσική τουριστική αγορά

Η τεράστια ζήτηση που παρατηρείται στην ρωσική τουριστική αγορά για διακοπές στην Ελλάδα έχει πυροδοτήσει και τη ζήτηση στην μακροχρόνια διαμονή στην Ελλάδα, για περισσότερο από τρεις εβδομάδες σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες. Όπως δηλώνει στην ιστοσελίδα της ΑΤΟΡ το τουριστικό γραφείο Mouzenidis Travel, «όλο και περισσότερες οικογένειες νοικιάζουν σπίτια κοντά στην θάλασσα για μια μεγάλη χρονική περίοδο, καθώς όπως λέει είναι και στη μόδα και είναι και πιο φτηνά. Το πρακτορείο ICS Travel Group, δηλώνει ότι υπάρχει ζήτηση για διαμονή μεγαλύτερης διάρκειας των 21 ημερών, ενώ υπάρχει ζήτηση σε επαύλεις και διαμερίσματα προς ενοικίαση για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός. Η εκπρόσωπος του ΚΜP-Group, επισημαίνει ότι εφέτος αυξήθηκε η ζήτηση σε επαύλεις προς ενοικίαση, όπως και η ζήτηση για την Πελοπόννησο, παρότι στην πρώτη θέση ως προς την ζήτηση βρίσκεται η Κρήτη.

 Η υπεύθυνη του γραφείου "Russkii Express" Σβετλάνα Νταβιντιούκ, εκτιμά ότι στην αύξηση αυτή των προκρατήσεων συνέβαλε ενδεχομένως και η πτώση του ευρώ, όπως και το ότι τον προηγούμενο χρόνο πολλοί ενδιαφερόμενοι να επισκεφτούν την Ελλάδα και την Κύπρο, αποφάσισαν αργά κλείσουν θέσεις σε ξενοδοχείο με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν θέσεις σ' αυτά, γι αυτό και άρχισαν να κλείνουν από νωρίς θέσεις στα αγαπημένα τους ξενοδοχεία.

Η Τουρκία δεν θα επηρεάσει την ζήτηση

Οι ποιοτικές πλαζ της Ελλάδας και της Κύπρου, οι δυνατότητες που υπάρχουν για πολλές τουριστικές περιηγήσεις, το ελληνικό φαγητό αλλά και η ασφάλεια που παρέχουν στους ξένους τουρίστες, είναι παράγοντες, που κάνουν τους περισσότερους Ρώσους τουρίστες να επιλέγουν τις δύο αυτές χώρες για τις θερινές τους διακοπές, και όχι την Τουρκία

Ενας βέβαια εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας που κάνει τους Ρώσους να επιλέγουν την Ελλάδα και την Κύπρο είναι η ασφάλεια που παρέχουν στους ξένους τουρίστες.

«Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι πιο ασφαλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους Ρώσους τουρίστες και αυτό έχει την αξία του» τονίζει το πρακτορείο Mouzenidis Travel, επισημαίνοντας ότι «οι αριθμοί δεν ψεύδονται, και εφόσον και φέτος τέσσερις φορές περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες, σε σχέση με πέρυσι, έδειξαν την προτίμηση τους για τις δύο αυτές χώρες αυτό σημαίνει ότι η τάση αυτή θα συνεχισθεί καθ' όλη την διάρκεια του 2017»

Πηγές: Ιστοσελίδα της Ένωσης Ρώσων Τουριστικών Πρακτόρων (ΑΤΟΡ),

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.