Το δίκτυο ύδρευσης είναι τριτοκοσμικό στο Δήμο Δυτικής Μάνης…

Το δίκτυο ύδρευσης είναι τριτοκοσμικό στο Δήμο Δυτικής Μάνης…

Το δίκτυο ύδρευσης στο Δήμο Δυτικής Μάνης είναι τριτοκοσμικό...

1) Στις πηγές στη θέση «Ποτάμι» στο Ρίντομο η κατάσταση είναι τραγική....Γίνεται συλλογή νερού από πολλές μικρές πηγούλες και όλο το νερό είναι εκτεθειμένο στο οτιδήποτε (ζώα και ανθρώπους), χωρίς καμία προστασία, καταλήγει με σωλήνα στο δίκτυο.

2) Τα φρεάτια εκτόνωσης είναι όλα ανοικτά στον καθένα, χωρίς καμία ασφάλεια, όπως αυτό στην πρώτη φωτό που βρίσκεται στη θέση «Σκάλα» στο Δ.Δ. Πηγαδίων, κοντά στη Παναγιά την Καψοδεματούσα. Διάφοροι ασυνείδητοι επιδίδονται σε μαθήματα κολύμβησης… (η φωτό είναι από το καλοκαίρι του 2014), αλλά το φρεάτιο, όπως βλέπετε, στη δεύτερη φωτό, σημερινή, παρουσιάζει την ίδια εικόνα, χωρίς καμία ασφάλεια.Ο Ορειβατικός Καλαμάτας… τι λέει για αυτή τη φωτό; Από αυτό το φρεάτιο υδρεύεται η μισή Δ.Ε. Αβίας…

3) Στα Σωτηριάνικα οι βρύσες τρέχουν λάσπη. Δημότης της περιοχής χθες, αγανακτισμένος, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με ένα μπουκάλι με το ακατάλληλο νερό.

4) Τι δουλειά έχουν ιδιωτικά βυτιοφόρα-αγροτικά να γεμίζουν ανεξέλεγκτα πόσιμο νερό από το δίκτυο του Δήμου, τη στιγμή που η περιοχή έχει έλλειψη; Γιατί αφήνουν τους κρουνούς ανασφάλιστους; Βλέπε Καρδαμύλη στην ευθεία πριν από το σχολείο. Δεν τους βλέπουν;

Και δε μιλάμε για τη διαχείριση του νερού που γίνεται στις δεξαμενές, όπου ο καθένας «αρμόδιος» το παίζει «καπετάνιος» και γυρίζει κατά το δοκούν τις βάνες, δίνοντας και κόβοντας νερό, δημιουργώντας έτσι τις γνωστές διακοπές νερού που ζήσαμε το καλοκαίρι σε πολλά χωριά του Δήμου, και που για αυτές έγραφαν τα ΜΜΕ.

 

Κύριοι, εκεί στο Δήμο Δυτικής Μάνης δεν ασχολείται κανείς με τα αυτονόητα…

 

Αλέξης Ρουτζούνης

Δημοσιογράφος-δημοτικός σύμβουλος Δ. Μάνης

ΠΗΓΗ

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.