Τα smartphones γίνονται πιστωτικές κάρτες

 
Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας η μια μετά την άλλη μπαίνουν στο “παιχνίδι” και ξεκινούν συνεργασίες με τις μεγάλες τράπεζεςΟυσιαστικά άνοιξε ήδη ο δρόμος για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου ως πιστωτική κάρτα. Οι συναλλαγές μέσω κινητών ξεκίνησαν πιλοτικά και μέχρι το 2016 το πρόγραμμα θα έχει μπει σε πλήρη λειτουργία.
 
Ήδη το πρόγραμμα έχει μπει μπροστά από τη vodafone και την alpha bank σε συνεργασία με τη visa europe και τη first data.
 
Σύντομα ανάλογα προγράμματα θα τρέξουν και οι άλλοι δύο πάροχοι κινητής τηλεφωνίας. Η cosmote ετοιμάζει συνεργασία με την eurobank και τη mastercard και η wind με την τράπεζα Πειραιώς και τη mastercard.
 
Η διαδικασία για τον χρήστη θα είναι εξαιρετικά απλή. Το μόνο που θα έχει να κάνει θα είναι να πλησιάζει το κινητό του σε μια από τις ειδικές κατασκευές που θα βρίσκονται στα καταστήματα (ήδη λειτουργούν 80) και η χρέωση θα γίνεται αυτόματα.
 
Όταν το πρόγραμμα αναπτυχθεί πλήρως ο χρήστης θα μπορεί να περάσει στο κινητό του περισσότερες από μια χρεωστικές “κάρτες” από διαφορετικές τράπεζες.
 
 
Πηγή: gr.news.yahoo.com

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.