Στις καλένδες η Γραμμή ΜΕΤΡΟ Πειραιάς Αγ. Μαρίνα; Με το σταθμό στα Μανιάτικα τι γίνεται;

Στις καλένδες η Γραμμή ΜΕΤΡΟ Πειραιάς Αγ. Μαρίνα; Με το σταθμό στα Μανιάτικα τι γίνεται;

Επιμέλεια του Ιωάννη Σπ. Λαζαράκου

Οργιάζουν οι φήμες που θέλουν την υπό κατασκευή Γραμμή του ΜΕΤΡΟ να έχει πέσει στις ελληνικές καλένδες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως το έργο αναβλήθηκε επ’ αόριστο ή  θα τελειώσει μετά 2020!  

Όταν πριν χρόνια ξεκινούσε η κατασκευή του σταθμού ΜΕΤΡΟ στα Μανιάτικα, όλοι χαρήκαμε διότι γνωρίζουμε πως το ΜΕΤΡΟ δημιουργεί μεγάλη ανάπτυξη στις συνοικίες απ΄ όπου περνά. Τότε έλεγαν πως θα τελειώσει το 2017. Σήμερα όμως ακούγονται άλλα πράγματα...

Εξ’ αιτίας της κατασκευής του σταθμού στα Μανιάτικα, Γυθείου και  Αιτωλικού, η κυκλοφορία στην οδό Αιτωλικού, που ένωνε τον Πειραιά με το Βορειοδυτικό τμήμα του Νομού διακόπηκε και η εμπορική κίνηση των καταστημάτων εκμηδενίστηκε, ενώ παράλληλα η ταλαιπωρία των κατοίκων αποκορυφώθηκε. Όλες αυτές οι θυσίες αξίζουν όπως προείπαμε, αλλά δεν είναι δυνατό να μετατραπούν τα Μανιάτικα σε ένα μακροχρόνιο καραγιαπί του σταθμού ΜΕΤΡΟ που τα διχοτομεί και τα υποβαθμίζει. Ας τελειώσουν λοιπόν ό,τι έργο είναι να γίνει στην περιοχή ώστε να ανοίξει η Αιτωλικού το συντομότερο. Αυτό οφείλουν να απαιτήσουν τόσο οι Βουλευτές της περιοχής, όσο και η Δημοτική Αρχή Πειραιά. 

Εμείς για πιο έγκυρη πληροφόρηση ρωτήσαμε με e-mail την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει απάντηση. Αναμένουμε και θα επανέλθουμε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.