Σημείο Ελπίδας θα χαρακτηριστεί ο όρμος των Βατίκων

ΗΜΕΡΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ

Ημέρα ελπίδας για τα Βάτικα.

Σημείο Ελπίδας θα χαρακτηριστεί ο όρμος των Βατίκων από τον Οργανισμό HOPE SPOT BY MISSION BLUE, σύμφωνα με σχετικές αναρτήσεις στο NATIONAL GEOGRAPHIC και την ιστοσελίδα του HOPE SPOT BY MISSION BLUE.

Η πλούσια βιοποικιλότητα του όρμου, τα δελφίνια, οι φώκιες, οι φυσητήρες, οι caretta caretta και το σπουδαίο Παυλοπέτρι, αναγνωρίζονται πλέον ως φυσικές και πολιτιστικές αξίες διεθνώς και η αρνητική παρουσία των πλοίων στον όρμο αποκτά πλέον διεθνή διάσταση.

Σημαντικότατη στην επίτευξη αυτού η δράση του GREEK CHAPTER OF ARCH INTERNATIONAL και της Προέδρου του Barbara Jean Euser, που είναι και μέλος του Συλλόγου μας, καθώς και του Προέδρου του ΠΕΛΑΓΟΣ Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών κ. Αλέξανδρου Φραντζή με τον οποίο συνεργάζεται ο Σύλλογος μας.

Το γεγονός του χαρακτηρισμού και της αναγνώρισης του όρμου, η συγκυρία το έφερε με ένα άλλο ταυτόχρονο μήνυμα ελπίδας.

Σήμερα εκδικαζόταν στα δικαστήρια του Γυθείου η μήνυση μερίδας πρακτόρων και ιδιοκτητών λαντζών κατά του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ, Φώτη Κοντραφούρη, για συκοφαντική δυσφήμιση των προσώπων τους και της δραστηριότητας τους, από εκπομπές του παραπάνω σταθμού.

Οι κατηγορίες κατέρρευσαν «εις τα εξ΄ων συνετέθησαν» και ο κατηγορούμενος αθωώθηκε πλήρως.

Τα Βάτικα ήταν εκεί είτε με εμφανείς, είτε με αφανείς τρόπους στηρίζοντας και υπερασπίζοντας τον στοχοποιημένο και αδίκως κατηγορούμενο ιδιοκτήτη του παραπάνω ραδιοφωνικού σταθμού.

Η δικαστική νίκη και δικαίωση του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού, πέρα από την προσωπική νίκη και δικαίωση του, ήταν μια νίκη της ελεύθερης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης, μια νίκη της τοπικής κοινωνίας που διασφάλισε το δικαίωμα της να εκφράζει δημοσίως τους φόβους της, τις ανησυχίες της, τους προβληματισμούς της, τις επιλογές της.

Ήταν μια δικαίωση και μια νίκη της τοπικής κοινωνίας να διασφαλίζει και να προβάλει τις επιλογές της.

Μια νίκη της τοπικής κοινωνίας που απέρριψε στο κενό τις στοχοποιήσεις και τους μεθοδευμένους εκφοβισμούς της για δικαστικές εμπλοκές και περιπέτειες.

Μια νίκη της συντριπτικής πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας που οραματίζεται και αγωνίζεται για μια διαφορετική πορεία του τόπου, αντάξιας του πλούσιου και σπάνιου φυσικού και πολιτιστικού της αποθέματος.

Ο Σύλλογος μας αισθάνεται υπερήφανος που το έργο του και οι δράσεις του, πέρα από τις όποιες υπονομεύσεις που δέχονται, ξεφεύγουν πλέον πολύ πέραν των Βατίκων και αναγνωρίζονται αλλά και προβάλλονται διεθνώς και σε διεθνή έντυπα, όπως το NATIONAL GEOGRAPHIC.

 

Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.