Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δυτική Μάνη για τα σκουπίδια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δυτική Μάνη για τα σκουπίδια

Την κήρυξη του Δήμου Δυτικής Μάνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω του σοβαρού προβλήματος με τη διαχείριση των σκουπιδιών, ζητεί από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο. Στην ίδια απόφαση τονίζει «την αναγκαιότητα μίσθωσης γεωτεμαχίου ως χώρου προσωρινής αποθήκευσης, εναπόθεσης και μεταφόρτωσης των αστικών στερεών αποβλήτων του δήμου».

Στην έκθεση - αυτοψία της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας σημειώνεται ότι «η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και υποβάθμιση του περιβάλλοντος». Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Σε όλες τις τοπικές κοινότητες υπάρχει συσσωρευμένος μεγάλος όγκος απορριμμάτων, λόγω της μη αποκομιδής τους, άνω του 10ήμερου. Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα στις παραλιακές τοπικές κοινότητες (Καρδαμύλης, Στούπας, Αγ. Νικολάου, Αγ. Δημητρίου), οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον και ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί λόγω μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών. Σε όλα τα σημεία οι κάδοι έχουν γεμίσει και υπάρχει μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων, ογκωδών αντικειμένων, χόρτων, κλαδιών, κ.λπ. διάσπαρτων στον περιβάλλοντα χώρο, τα οποία έχουν αρχίσει ήδη να αποσυντίθενται. Τα ανωτέρω, σε συνάρτηση με την αύξηση της θερμοκρασίας, έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία έντονης δυσοσμίας, αντιαισθητικών και ανθυγιεινών καταστάσεων, εστιών ανάπτυξης εντόμων και τρωκτικών, με ενδεχόμενη μετάδοση μολυσματικών νόσων. Η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και υποβάθμιση του περιβάλλοντος».

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας προτείνει ως μέτρα που πρέπει να ληφθούν «την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων, την απολύμανση των κάδων και του περιβάλλοντα χώρου για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος».

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.