Ρομπότ θα απολυμαίνουν τα δωμάτια νοσηλευομένων

Ρομπότ θα απολυμαίνουν τα δωμάτια νοσηλευομένων

Νοσοκομεία αρχίζουν να καινοτομούν όσον αφορά την απολύμανση των δωματίων, με τη βοήθεια ρομπότ που εξουδετρώνουν μικρόβια ώστε να αποφεύγονται πιθανές απειλητικές για τη ζωή λοιμώξεις.

Το Vanderbilt University Medical Center στηNashville, θα αρχίσει να χρησιμοποιεί ρομπότ αυτό το μήνα για την προστασία των νοσηλευόμενων από βλαβερά μικρόβια, όπως το MRSA και το VRE. Θα δοκιμαστεί πρώτα στην πτέρυγα εγκαυμάτων.

Μετά το εξιτήριο ασθενών τα δωμάτιά τους θα καθαριστούν με τα συνήθη απολυμαντικά και στη συνέχεια θα μπει στο δωμάτιο ένα ρομπότ για επιπρόσθετο καθαρισμό.

Το ρομπότ θα πλημμυρίσει το δωμάτιο με αρκετή υπεριώδη ακτινοβολία ώστε να σκοτώσει μικροσκοπικά μικρόβια που μπορεί να παραμένουν σε επιφάνειες, δήλωσαν αξιωματούχοι του νοσοκομείου.

Ο Dr. Thomas Talbot III, δήλωσε ότι ξεκινούν από το Burn Center, επειδή πρόκειται για πολύ ευάλωτο πληθυσμό και δεν επιθυμούν να έχουν αυτοί οι ασθενείς πρόβλημα με λοιμώξεις.

Κατά τη διάρκεια της ρομποτικής απολύμανσης, τα ντουλάπια και τα συρτάρια θα είναι ανοιχτά, ενώ οι κουρτίνες και οι πόρτες κλειστές.

Ο χειρισμός του ρομπότ γίνεται από απόσταση, έξω από το δωμάτιο. Η ακτινοβολία αναπηδά στις επιφάνειες, απολυμαίνοντας το περιβάλλον σε 25 λεπτά.

Ο Talbot δήλωσε ότι για να είναι ωφέλιμες οι υπεριώδεις ακτίνες θα πρέπει να συνεχιστεί ο καθαρισμός των δωματίων σωστά και να συνεχιστούν να ακολουθούνται όλες οι πρακτικές ελέγχου των λοιμώξεων, όπως καλή υγιεινή των χεριών.

Μεγάλη έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το U.S. Centers for Disease Control and Prevention, έδειξε ότι τα ρομπότ που εξουδετερώνουν μικρόβια θα μπορούσαν να μειώσουν τις λοιμώξεις που συνδέονται με την περίθαλψη κατά 30%. Περίπου 1 στους 25 νοσηλευόμενους προσβάλλεται από τουλάχιστον μια τέτοια λοίμωξη, σε οποιαδήποτε ημέρα.

Πηγή:Lakonikos.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.