Προωθείται η μελέτη του περιφερειακού δρόμου Μονεμβασίας

Προωθείται η μελέτη του περιφερειακού δρόμου Μονεμβασίας

 Σύσκεψη στο Δημαρχείο Μολάων πραγματοποιήθηκε χθες σχετικά με την πορεία της αναγνωριστικής μελέτης για την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου Μονεμβασίας.

Πρόκειται για την κατασκευή περιφερειακού δρόμου πλάτους τουλάχιστον 8 μέτρων και από δυο μέτρα πεζοδρόμιο σε κάθε πλευρά του. Η μελέτη υλοποιείται με προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο Μονεμβασίας και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα με πίστωση περίπου 15.000 € του Δήμου Μονεμβασίας.

Η Αναγνωριστική μελέτη αναμένεται να περάσει από δημοτικό συμβούλιο πριν τις γιορτές και στη συνέχεια θα ακολουθήσει οριστική μελέτη ώστε να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ.

Με δεδομένο το αδιαχώρητο που επικρατεί στο κέντρο της Μονεμβασίας ειδικά μετά την λειτουργία του νέου δρόμου προς Νεάπολη, Ελαφόνησο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Μονεμβασιά.

Όπως ανάλυσε ο μελετητής Μιχάλης Παρασκευόπουλος ο περιφερειακός δρόμος θα μπορούσε να έχει τον ρόλο περιμετρικού δρόμου του οικισμού στον οποίο θα κατέληγαν όλοι οι κάθετοι δρόμοι που σήμερα είναι αδιέξοδα, ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο της Μονεμβασίας από σημαντικό αριθμό οχημάτων.

Αναλυτικότερη παρουσίαση της αναγνωριστικής μελέτης και των προτάσεων για την κατασκευή περιφερειακού δρόμου το επόμενο διάστημα, όπως και το προεκτιμώμενο κόστος.

Πηγή:Spartorama

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.