Περισσότεροι από 2.000 αθλητές στη Σπάρτη για το «Spartan Race»

Περισσότεροι από 2.000 αθλητές στη Σπάρτη για το «Spartan Race»

Περισσότεροι από 2.000 αθλητές θα παρευρεθούν στη Σπάρτη, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Νοεμβρίου για τον ιστορικό αγώνα «Trifecta» του Spartan Race στον τόπο που ενέπνευσε αυτόν τον αγώνα εμποδίων και αντοχής. 

Με φόντο τα ποτάμια, τα βουνά και τα αρχαία μνημεία της Σπάρτης, ο εναρκτήριος αγώνας θα φέρει πολλά διαφορετικά εμπόδια στη θρυλική πόλη, προσελκύοντας συμμετέχοντες από περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου. 

«Ο Σπαρτιάτικος τρόπος ζωής είναι χτισμένος πάνω στις θεμελιώδεις αρχές της αρχαίας Σπάρτης και έχουμε την τιμή να διοργανώσουμε αυτό το ιστορικό γεγονός στην πόλη όπου ξεκίνησαν όλα», δήλωσε ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Spartan, Joe De Sena. «Είναι συγκλονιστικό να βλέπουμε τόσους αθλητές από όλο τον κόσμο να συναντώνται με αφορμή αυτόν τον αγώνα και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την πόλη της Σπάρτης για τη φιλοξενία και τη συνεργασία τους στην πραγματοποίηση του. Οι Spartans θα ξαναγεννηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, Aroo!»

Η ελίτ των αθλητών που συναγωνίζονται στις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει τις Alyssa Hawley (ΗΠΑ) και Faye Stenning (Καναδάς) που κατέλαβαν την τρίτη και τέταρτη θέση των γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Spartan 2017, μαζί με τον pro Isiah Vidal (ΗΠΑ), καθώς και αθλητές που έχουν καταλάβει θέσεις βάθρου στο Spartan European circuit, μεταξύ των οποίων οι Agatha Pietroszeck (Πολωνία), Federica Cerrutti (Ιταλία), Farid Ben Maacha (Γαλλία), Miguel Labranche (Γαλλία). Μαζί με την ελίτ των αθλητών, αγωνιζόμενοι όλων των ηλικιών και επίπεδου δεξιοτήτων θα διαγωνιστούν στην κατηγορία open.

Μεταξύ των χιλιάδων αγωνιζόμενων, σχεδόν 500 άτομα θα προσπαθήσουν να κερδίσουν ένα Trifecta συμπληρώνοντας και τις τρεις κούρσες του Σαββατοκύριακου, οι οποίες περιλαμβάνουν: «Sprint» (5-8 χιλιομέτρων / 20+ εμπόδια) «Super» (13+ χιλιομέτρων / 25+ εμπόδια) και «Beast» (20+ χιλιομέτρων / 30+ εμπόδια).

Στο πρώτο Spartan Race που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο, περισσότεροι από 1.000 Έλληνες θα έρθουν για πρώτη φορά αντιμέτωποι με τη δύσκολη κούρσα εμποδίων αυτού του απαιτητικού αγώνα. Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική σημασία του αγώνα, ένα ειδικό μετάλλιο θα απονεμηθεί σε κάθε αγωνιζόμενο που θα περάσει τη γραμμή τερματισμού.

Πολύτιμη στη διοργάνωση είναι η βοήθεια του Δήμου Σπάρτης, ο οποίος αξιοποιεί όλους τους πόρους του για να βοηθήσει στην υποδοχή αθλητών από όλο τον κόσμο, ενώ εθελοντές και περισσότεροι από 100 φοιτητές του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου με έδρα τη Σπάρτη, θα είναι παρόντες.

Πρόγραμμα Αγώνων:

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου διοργανώνονται 3 αγώνες.

Το Σάββατο στις 09:00 θα ξεκινήσει το Beast με την Elite κατηγορία

Οι πρώτοι αθλητές αναμένεται να τερματίσουν περίπου στις 11:30 και οι τελευταίοι στις 17:30.

Οι απονομή των μεταλλίων θα γίνει στις 20:30 στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Την Κυριακή στις 09:00 θα ξεκινήσει το Super και στις 13:00 το Sprint.

Η απονομή των μεταλλίων θα γίνει στις 14:30 στο άγαλμα του Λεωνίδα.

O χώρος του φεστιβάλ στο άγαλμα του Λεωνίδα θα λειτουργεί από τις 8:00 έως τις 18:00

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα spartanrace.gr  

Πηγή: Apela.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.