Παράταση κήρυξης του Δήμου Δυτικής Μάνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Παράταση κήρυξης του Δήμου Δυτικής Μάνης σε κατάσταση   έκτακτης ανάγκης

 Για λόγους προστασίας δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος

 Εισηγείται ο Δήμαρχος κος Ιωάννης Μαραμπέας.

Στο Δήμο Δυτικής Μάνης δεν υφίσταται νόμιμος χώρος επεξεργασίας και διάθεσης των απορριμμάτων του και γι’ αυτό από τη σύστασή του η διάθεση των απορριμμάτων του και γι’ αυτό από τη σύστασή του η διάθεση των απορριμμάτων του γινόταν με εργολαβική ανάθεση. Για το έτος 2016 συντάχθηκε μελέτη (2/2016) και διενεργήθηκε ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την υπηρεσία της μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων του σε νόμιμο χώρο, ο οποίος κηρύχθηκε άγονος. Ακολούθησε επαναληπτικός διαγωνισμός ο οποίος επίσης κηρύχθηκε άγονος και πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απευθείας ανάθεση στην οποία δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος, όπως και στην επαναληπτική πρόσκληση.

Ο κος Γιαννημάρας απαντάει:

Δεν ξέρω πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν κε Πρόεδρε που θάβουν σκουπίδια στην Ποταμέα και στα ρέματα και όταν έρχεται κατακλυσμός να βγαίνουν όλα στην επιφάνεια, εγώ τρεισήμισι χρόνια έμεινα και δεν κήρυξα τον δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την έκτακτη ανάγκη θα την μάθει όλο το διαδίκτυο θα το μάθουν και οι ξένοι ότι βρομάμε και είμαστε σε έκτακτη ανάγκη και δεν θα έλθουν να κάνουν τι, μόνοι μας προκαλούμε τη μοίρα μας διότι είχαμε την λύση και την πετάξαμε για λόγους εγωισμού και ερχόμαστε τώρα εδώ να πάρουμε την συγκατάθεση για να κηρύξουμε τον δήμο σε έκτακτη ανάγκη, άλλωστε ακούμε και τις εισηγήσεις ότι δεν χρειάζεται. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένως να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τα σκουπίδια για να πούμε τις απόψεις μας τις ιδέες μας κ.λπ., τώρα έρχεται εδώ και μας πιέζουν.. οι ιδέες μας πάντως είναι καλύτερες από το να θάβουμε τα σκουπίδια στην Ποταμέα.

 

Εκλογή Αντιπροέδρου και Γραμματέως του Δήμου

 Στο Δήμο Δυτικής Μάνης τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Σταύρος Γιαννακέας. Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Τσιμικλής και γραμματέας ο Κώστας Φωκέας.

Σχετικά με τις θέσεις των αντιδημάρχων δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.