Ξεθεμελιώσαν τον αρχαίο ναό και με τις αρχαίες πέτρες θέλουν να χτίσουν τον νέο.

Ξεθεμελιώσαν τον αρχαίο ναό και με τις  αρχαίες πέτρες θέλουν να χτίσουν τον νέο.

Στο Νέο Οίτυλο πριν τη στροφή προς Καραβοστάσι γίνεται κατασκευή νέου ναού του Όσιου Νίκωνα του Μετανοείτε πάνω σε βάση του αρχαίου ναού του Ίσιδος. 

Ξεθεμελιώσαν τον αρχαίο ναό και με τις πελεκημένες αρχαίες πέτρες θέλουν να χτίσουν τον νέο ναό. 

Έτσι καταστρέφουμε την αρχαία ιστορία και ξεθεμελιώνουμε το παρελθόν μας. O Χριστιανισμός είναι συνέχεια του αρχαίου πολιτισμού και δεν καταστρέφει τις ρίζες του.

Στη Μάνη ειδικά υπάρχουν περισσότερες από χίλιες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, πολύ περισσότερες αναλογικά σε ποσότητα από όλη την Ελλάδα. 

Σας φέρνω στη μνήμη σας πως αφήσαμε “οι αθεόφοβοι” να γκρεμίζονται οι εκκλησίες μας, π.χ. ο Άγιος Πολύκαρπος στην Αρεόπολη. 

Αλήθεια από που πήραν άδεια για τη νέα κατασκευή σε αυτό το μέρος, από την πολιτεία; 

Aπό την εκκλησία; Aπό την πολεοδομία; Aπό την αρχαιολογία; 

Ποιος Eλληνας θέλει να καταστρέψει την ελληνική μας ιστορία, ποιος θέλει να εκμηδενίσει τον αρχαίο πολιτισμό. 

Στην ιστορία μόνο ο αλλόθρησκος βάνδαλος Αλάριχος και ο καθολικός παπάς Φουρμόν ισοπέδωσαν τα αγάλματα της αρχαίας Σπάρτης και τα έριξαν σε καμίνια για ασβέστη και έγραψε στους προστάτες καθολικούς στη Λακωνία, “δεν έμεινε λίθος επί λίθου”.

Ευτυχώς η Ε’ Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Σπάρτης σταμάτησε αυτή την καταστροφή καθώς επίσης και οι φύλακες αρχαιοτήτων της Μάνης επιτηρούν να μην κατασκευαστεί αυτός ο ναός. Εμείς οι Μανιάτες να κάνουμε το καθήκον μας, να διατηρήσουμε τη συνέχεια του πολιτισμού μας και της ιστορίας μας. 

Βέβαια το θρησκευτικό μας αίσθημα οι μπορούμε να το εκδηλώσουμε χτίζοντας σε άλλο μέρος το ναό του Οσίου Νίκωνα του Μετανοείτε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.