Με παράτυπες μετρήσεις οι μελέτες για τις 42, ακολουθούν άλλες 100 .

Με παράτυπες μετρήσεις οι μελέτες για τις 42, ακολουθούν άλλες 100 .

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

.

Στη σημερινή δημόσια συνέντευξη τύπου της επιτροπής αγώνα κατά τις εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Μάνη εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα συναντήθηκαν με την Γενική Γραμματέα του υπουργείου κυρία Μαρία Ανδρεαδάκη- Bλαζάκη.

 Η επιτροπή ενημέρωσε την κυρία Βλαζάκη ότι υφιστάμενες μελέτες είναι παράτυπες και ουσιαστικά παραβαίνουν την δεοντολογία της επιστημονικής εγκυρότητας δηλαδή υπάρχει πλάνη και ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν στη βάση ψευδών εκτιμήσεων των εταιρειών.

Για παράδειγμα δεν έχουν γίνει επιτοπίως φωτομετρικές μελέτες, ώστε να καθορίζεται εάν μετά την τοποθέτησή των ανεμογεννητριών θα υπάρχει οπτική επαφή με μερικές περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες σαν πολιτιστικά μνημεία της χώρας και ιδιαίτερου κάλλους.

Συγκεκριμένα τις: Αρεόπολη , Βάθεια ,  Μίνα και Κίττα.

Επίσης ότι οι μετρήσεις έχουν γίνει με Drowns και με τρόπο που δεν ενδείκνυται.

Η ηγεσία του Υπουργείου υποστηρίζει ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις που μπαίνουν στις αποφάσεις του ΚΑΣ και του ΚΣΝΜ περί αδειοδότησης των ανεμογεννητριών παρέχουν προστασία στη Μάνη.

Η Επιτροπή Αγώνα ανέφερε ότι  Ο αγώνας συνεχίζεται εξαντλώντας κάθε μέσον προσβολής των αποφάσεων και κινητοποιώντας τους Μανιάτες και τους φίλους της Μάνης. 

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της επιτροπής, Κυριάκος Κοττέας (στιγμιότυπο) «οι 42 ανεμογεννήτριες είναι μόνο η αρχή, γιατί υπάρχει σχέδιο για τοποθέτηση άλλων 100, από την Αρεόπολη μέχρι το χωριό Βάθεια, που έχουν ήδη χαρακτηριστεί διατηρητέες περιοχές».

Οι Μανιάτες δηλώνουν αποφασισμένοι να ερευνήσουν όλες τις συνθήκες και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με πορείες στη Μάνη, Πειραιά, Αθήνα, μέχρι τις 26 Απριλίου, οπότε κι αναμένουν να εξεταστεί η προσφυγή τους στο ΣτΕ.

 Η κ. Βλαζάκη,  δήλωσε ότι το υπουργείο δεσμεύεται να μελετήσει εκ νέου τους όρους, ώστε να μην υπάρξει μη αναστρέψιμη ζημιά στην περιοχή, να εξεταστεί αν υπάρχει πλάνη εκ μέρους των εταιρειών και τέλος να διαπιστωθεί το πραγματικό ύψος των ανεμογεννητριών που πρόκειται να τοποθετηθούν.

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.