Μαρίνα για μεγάλα σκάφη το λιμάνι της Καλαμάτας

Μαρίνα για μεγάλα σκάφη το λιμάνι της Καλαμάτας

Την άποψη ότι υπό προϋποθέσεις και με σωστές ενέργειες το λιμάνι της Καλαμάτας μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και πως αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την πόλη και την περιοχή της, εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Αυτό έγινε το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου, μετά την παρέλαση, όπως αποκαλύπτει η Ελευθερία, όταν ο υφυπουργός μαζί με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ανδρέα Καραγιάννη και το λιμενάρχη Αντώνη Δουμάνη, επισκέφθηκαν το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Στον υφυπουργό δόθηκαν πληροφορίες για την κατάσταση των υποδομών, τη διακίνηση, τη μαρίνα, το μάστερ πλαν, το υδατοδρόμιο και συμφωνήθηκε η συζήτηση να συνεχιστεί σε περίπου 15 ημέρες, στην Αθήνα.

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΑΦΗ

Σε  δηλώσεις του ο δήμαρχος ανέφερε ότι για το λιμάνι απαιτούνται σοβαρά έργα υποδομής, αξίας πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία μόνο με τη διαδικασία των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) είναι δυνατόν να βρεθούν. Εκτίμησε πως “το λιμάνι μας μπορεί να φέρει ανάπτυξη μόνο αν λειτουργήσει ως μαρίνα για μεγάλα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, συμβάλλοντας έτσι στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ενας προβλήτας για την εξυπηρέτηση των μικρών και μεσαίων φορτηγών πλοίων (40 με 50 έρχονται το χρόνο) είναι αρκετός”.

Πηγή:Flynews

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.