ΚΥΚΛΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΥΚΛΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΡΙΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Ξεκινά την Δευτέρα  20 Μαρτίου 2017, η υποβολή αιτήσεων για τον τρίτο κύκλο δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων και διαλέξεων, που διοργανώνει το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης  της  Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά,  σε συνεργασία με εθελοντές καθηγητές.

 Τα επιμορφωτικά προγράμματα περιλαμβάνουν δίωρες συναντήσεις και μετά την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

 

Για την έναρξη του τρίτου κύκλου επιμορφωτικών σεμιναρίων  ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Καλαμακιώτης, δήλωσε: «Συνεχίζουμε τον  τρίτο κύκλο  δωρεάν σεμιναρίων-διαλέξεων με τη συμμετοχή εθελοντών επιστημόνων-καθηγητών, καλύπτοντας πολύπλευρες εκπαιδευτικές ανάγκες με γνώμονα και στόχο την επιμόρφωση  των δημοτών μας. Η Παιδεία και η Δια Βίου Μάθηση είναι από τις κύριες προτεραιότητες του Δήμου Πειραιά που στηρίζει τη δημιουργική επικοινωνία ανάμεσα στους δημότες  με  στόχο την ενημέρωση και τη γνώση αντιμετωπίζοντας τον αποκλεισμό της τρίτης ηλικίας».

 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση  του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Δήμου Πειραιά στο e-mail: [email protected] , σε αίτηση που θα βρίσκουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά, από την Δευτέρα  20-03-2017.

 

Οι πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση,  μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στο Γραφείο του τμήματος- Ακτή Ποσειδώνος και Δημοσθένους 2, 2ος όροφος, γραφείο 1, Πύργος Πειραιά, καθημερινά από τις 09:00 έως και τις 14:00. Τηλ.  επικοινωνίας: 2132024715.

 

Μέριμνα του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης  είναι η στήριξη της κοινωνικής συνεκτικότητας του Δήμου με τη δωρεάν εκπαιδευτική και πολιτιστική κατάρτιση των δημοτών, την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη με εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι στη σημερινή εποχή της κρίσης, προσφέρουν τις γνώσεις και τον χρόνο τους για την καλλιέργεια και την ευημερία των πολιτών.

 

Η θεματολογία των προγραμμάτων/διαλέξεων είναι η εξής:

1. Βασικές Γνώσεις Η/Υ για αρχαρίους σε 8 διδακτικές ώρες.                                                                                                

 

 2. Πως διαμορφώνονται οι σχέσεις γονέων και παιδιών σε 2 διδακτικές ώρες.                 

 

 3. Συναισθηματική Νοημοσύνη σε 10 διδακτικές ώρες.                                                                 

 

 4. Συμβουλευτική  Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε 4 διδακτικές ώρες.                     

 

 5. Γνωρίζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση σε 8 διδακτικές ώρες.                                                  

 

 6. Θεωρία και Πράξη του Αρχαίου Ελληνικού Χορού και Εφαρμογή του στην περιοχή του Πειραιά σε  8 διδακτικές ώρες.  

Επιπρόσθετα,  θα λειτουργήσουν και τα παρακάτω τμήματα που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη περίοδο (Όσοι έχουν ήδη αιτηθεί, δεν χρειάζεται η επανεγγραφή):

 

1. Συμβουλευτική Οικογενειακού Προϋπολογισμού σε 4 διδακτικές ώρες.                             

 

2. Διεθνείς Σχέσεις και διπλωματία του νεοελληνικού κράτους σε 8 διδακτικές ώρες.

 

 3. Τοπική Ιστορία σε 6 διδακτικές ώρες.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.