Καταστροφικό το ειδικό τέλος διανυκτέρευσης για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Καταστροφικό το ειδικό τέλος διανυκτέρευσης για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Καταστροφική και «εν ψυχρώ εκτέλεση» της ελληνικής τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας χαρακτηρίζει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου τη φημολογούμενη και έως σήμερα αδιάψευστη εμμονή της κυβέρνησης περί επιβολής «Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης» στα καταλύματα της χώρας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, «εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου και μέσα σε ένα κλίμα απόλυτης χρηματοοικονομικής ασφυξίας, η οποιαδήποτε επιβολή επιπρόσθετου έμμεσου μέτρου φορολόγησης θα έχει καταστροφικές συνέπειες στις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας, εφόσον έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά φοροεισπρακτικών επιβαρύνσεων, που το τελευταίο διάστημα έχουν επιβληθεί στο τουριστικό προϊόν της χώρας, με αποτέλεσμα τη μείωση της ανταγωνιστικότητάς του και εν τέλει συρρίκνωση της εθνικής οικονομίας. Ενώ η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να εισπράξει έσοδα, ελέγχοντας το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, που δημιουργείται από τις παράνομες μισθώσεις διαμερισμάτων και κατοικιών, κρατικά έσοδα που ξεπερνούν τα 270 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, σχεδιάζει να επιβαρύνει εκ νέου τα νόμιμα λειτουργούντα τουριστικά καταλύματα με νέα επιπρόσθετα βάρη, οδηγώντας στον “γκρεμό” χιλιάδες υγιείς επιχειρήσεις. Στα χρόνια της κρίσης, ο τουρισμός έχει έμπρακτα αποδείξει ότι όχι μόνο διαθέτει αντοχές, αλλά μπορεί και σηκώσει επάξια το βάρος της ανάπτυξης, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Ως εκ τούτου, ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου εκφράζει απερίφραστα την πλήρη αντίθεσή του στις αυτοσχεδιαστικές πρακτικές της κυβέρνησης και στις οποιεσδήποτε πρόχειρες, απαράδεκτες και επικίνδυνες σκέψεις για την επιβολή επιπρόσθετων νέων φόρων και ειδικών τελών στον τουριστικό κλάδο. Εξαιτίας της σοβαρότητας των ως άνω προαναφερθέντων λόγων, καλούνται οι βουλευτές όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, οι περιφερειάρχες, αλλά και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας να πάρουν θέση πριν την “εν ψυχρώ εκτέλεση” του Ελληνικού Τουρισμού, της Ελληνικής Τουριστικής Επιχειρηματικότητας, αλλά και της απασχόλησης, και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προάσπιση της τουριστικής και εθνικής μας οικονομίας, απορρίπτοντας κάθε πιθανό ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετου φορομπηχτικού μέτρου εις βάρος των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, γιατί κάτι αντίστοιχο θα ισοδυναμούσε με τον αφελληνισμό και την κατάρρευση χιλιάδων τουριστικών επιχειρήσεων».

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.