Η Βιβλιοθήκη της Αρεόπολης γεμίζει με παιδιά και δημιουργικότητα

Η Βιβλιοθήκη της Αρεόπολης γεμίζει με παιδιά και δημιουργικότητα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Δημόσια Βιβλιοθήκη Αρεόπολης υποδέχεται στο χώρο της μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της ευρύτερης περιοχής, διοργανώνοντας ένα ποικίλο φάσμα δραστηριοτήτων.

Διοργανώνει «Το κυνήγι του θησαυρού» προκειμένου τα παιδιά να εξοικειωθούν με τον τρόπο  που δουλεύουμε μέσα στη Βιβλιοθήκη, μαθαίνοντας  να ψάχνουν, να βρίσκουν και να ταξινομούν πληροφορίες, συνδυάζοντας τη γνώση με την ψυχαγωγία και κατόπιν, να παρουσιάζουν τα στοιχεία που έχουν περισυλλέξει και καταγράψει είτε συνθέτοντας το δικό τους έργο είτε δραματοποιώντας είτε κατασκευάζοντας. Mε δυο λόγια, δημιουργώντας!

Για τα μικρότερα παιδιά, η γνωριμία με «Τα Όργανα της Ορχήστρας» γίνεται μέσω ανάγνωσης βιβλίου, εικόνων και προβολής ταινίας μικρού μήκους, καθώς και παιχνιδιού αντιστοίχησης και ζωγραφικής, προετοιμάζοντας με αυτόν τον τρόπο, όχι μοναχά την ακοή, αλλά και την όραση και την αφή, έτσι ώστε να είναι έτοιμες να δεχτούν ερεθίσματα γνώσης και πολιτισμού.

«Το ταξίδι του νερού» ξεκινάει από τις σελίδες του βιβλίου, αφήνει πίσω του την αφήγηση και τις εικόνες και συνεχίζει τον αέναο κύκλο του. Γίνεται τραγούδι, παιχνίδι, ταινία και τέλος σταγόνα πάνω σε μια κατακόκκινη ομπρέλα, θυμίζοντας διαρκώς στα παιδιά την πολύτιμη παρουσία του στη γη.

Τέλος, το πρόγραμμα που αναφέρεται στην ιστορία της γραφής και της τυπογραφίας με τίτλο: «Από το χαραγμένο βράχο έως την οθόνη αφής», ταξιδεύει μικρά και μεγάλα παιδιά από το παρελθόν στο παρόν και, κάνοντας στάσεις σε καίρια χρονικά σημεία, τους προσφέρει υλικό για να δουν, να ακούσουν και να ψηλαφίσουν, να σκεφτούν, να αναρωτηθούν, να μάθουν, να διασκεδάσουν και στο τέλος να τυπώσουν τη δική τους αφίσα με ζωηρά χρώματα και ακόμη ζωηρότερη φαντασία.

Σχόλια

Υποβλήθηκε από Νικολαος Αυγερινος (χωρίς επαλήθευση) στις .

Το project ακουγεται αριστον. Και γιατι ομως διεξαγεται μονο μια φορα τον χρονο ? Στις βιβλιοθηκες ελαχιστοι η και καθολου αναγνωστες προσερχονται. Τα PC επισκιαζουν τα βιβλια. Ετσι, διατιθεται ο χωρος για πιο συχνες επαναληψεις τετοιου ειδους οργανωσεων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.