Εφαρμογή για κινητά γίνεται ο σύμμαχος κάθε ταξιδιώτη

Εφαρμογή για κινητά γίνεται ο σύμμαχος κάθε ταξιδιώτη

Το Travel app ενημερώνει τους καταναλωτές για τα δικαιώματα τους όταν ταξιδεύουν, παρέχοντας νομικές πληροφορίες σε 25 γλώσσες

Μια νέα δωρεάν εφαρμογή για κινητά, που βοηθά τους Ευρωπαίους καταναλωτές όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, εγκαινιάζει το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή. Με το δεδομένο ότι υπάρχουν πολλές δύσκολες καταστάσεις, που κάθε ταξιδιώτης καλείται να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο εξωτερικό, το Δίκτυο διέθεσε την εφαρμογή (Travel app), με στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα, που ανακύπτουν.

Το Travel App παρέχει νομικές πληροφορίες σε 25 ευρωπαϊκές γλώσσες. Οι καταναλωτές μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα τους για καταναλωτικά προβλήματα, που μπορεί να αντιμετωπίσουν όπως, για παράδειγμα, θέματα που αφορούν την αγορά ελαττωματικών προϊόντων, ματαίωσης ή καθυστέρησης μιας πτήσης ή προβλήματα με την ενοικίαση αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, οι καταναλωτές μπορούν να επισκεφθούν τις εξής επιμέρους κατηγορίες ενημέρωσης από το Travel App: λιανικές αγορές, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, διαμονή σε ξενοδοχείο, ιατρική περίθαλψη, αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, ταξίδια με λεωφορεία και πλοία. Υπάρχουν, επίσης, κάποιες συμβουλές σχετικά με το διαδίκτυο και τη χρήση κινητού τηλεφώνου στο εξωτερικό. 

Επιπλέον, στην εφαρμογή, ο καταναλωτής μπορεί να βρει τηλεφωνικούς αριθμούς και στοιχεία επικοινωνίας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή και των πρεσβειών.

 

Πηγή: sepe.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.