Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

 Στους κύκλους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εντάχθηκε από χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Κατά τη διάρκεια μιας γεμάτης λαμπρότητα εκδήλωσης αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η τελετή ξεκίνησε με προσφώνηση από τον πρύτανη του ΑΕΙ, Κωνσταντίνο Μασσέλο, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμός υπήρξε από τον κοσμήτορα της Σχολής, Αλέξιο Σαββίδη. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Νικόλαος Ζαχαριάς.

Το Laudatio του τιμωμένου διαβάστηκε από τον αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος, Θανάση Χρήστου. Έπειτα διαβάστηκε το ψήφισμα του Τμήματος, καθώς και η απόφαση της Σχολής που έχριζε τον Αρχιεπίσκοπο επίτιμο διδάκτορα.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την περιένδυση του Αρχιεπισκόπου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από τον πρύτανη Κωνσταντίνο Μασσέλο και τον κοσμήτορα Αλέξιο Σαββίδη, ενώ ακολούθησε ομιλία του τιμωμένου με θέμα «Χριστιανικαί Eπιγραφαί σε Bυζαντινά Mνημεία της Βοιωτίας».

Στην τελετή παρευρέθηκαν οι Μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Ηλείας Γερμανός, Μαντινείας Αλέξανδρος, Πατρών Χρυσόστομος, Κορίνθου Διονύσιος, Τριφυλίας Χρυσόστομος, Θηβών Γεώργιος, Ιλίου Αθηναγόρας, Κομοτηνής Παντελεήμων, Σταγών Θεόκλητος και ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος.

Πηγή: Θάρροςnews.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.