Ελλιπέστατα τα στοιχεία για την δολοφονία Καποδίστρια

Ελλιπέστατα τα στοιχεία για την δολοφονία Καποδίστρια
ΕΡΕΥΝΑ
Ελλιπέστατα τα στοιχεία για την δολοφονία Καποδίστρια.
Οι Βρετανοί δεν δημοσιοποιούν το φάκελο ακόμη και σήμερα.
Σαθρά τα επιχειρήματα στην δίκη.
Οι Μαυρομιχαλαίοι Θύματα της σκευωρίας των μεγάλων δυνάμεων
 
ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΑΚΟΣ
 
 
Γιατί συκοφάντησαν ειδικά τη Μάνη για “πατριδοκτόνα”, συμπεριφορά;
Εκτιμώντας τις διεθνείς συνθήκες και τον συσχετισμό των μεγάλων δυνάμεων της εποχής, Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία, βγάζει καθένας εύκολα τα συμπεράσματά του.
α) Η Αγγλία και Γαλλία, ποτέ δεν ήθελαν να βγει η Ρωσία ελεύθερα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, διότι θα επηρέαζε αρκετά κράτη με τη θαλάσσια ισχύ της.
β) Ο Καποδίστριας υπήρξε υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας με μεγάλη επιτυχή σταδιοδρομία στην Ευρώπη (το σύνταγμα της Ελβετίας το έγραψε ο Καποδίστριας και ισχύει έως σήμερα) και βοηθούσε τη Ρωσία.
γ) Η δυνατότητα ανάπτυξης της Ελλάδας με προοπτική ανεξαρτητοποίησής της και πιθανότητα φιλικής στάσης και η εξάρτησή της από τη Ρωσία, δημιουργούσε κινδύνους για την επιρροή των Αγγλο-Γάλλων στα Βαλκανια, στη Μέση Ανατολή και εν γένει στις Μεσογειακές χώρες.
δ) Η γνωστή οικονομική ισχύς των Ελλήνων του εξωτερικού, οι οποίοι είχαν μεγάλο μερίδιο στις ευρωπαϊκές τράπεζες καθώς και στο διεθνές εμπόριο, δημιουργούσαν αντιπάλους με τις άλλες κάστες, των Εβραίων, Άγγλων και Γάλλων και ήταν εν δυνάμει διεκδικητές ενός δυναμικού παράγοντα στο διεθνή συσχετισμό.
ε) Η πιθανή προοπτική να ηγηθεί η Ελλάδα αφύπνισης των Βαλκανικών λαών για ανεξαρτοποίηση όπως είχε ονειρευτεί ο Ρήγας Φεραίος και ο Υψηλάντης, που ξεκίνησε την Επανάσταση από τις παραδουνάβιες χώρες.
στ) Οι μακρινές ιστορικές και πολιτιστικές καταβολές της Ελλάδας, οι οποίες είχαν επηρεάσει τα μέγιστα τις αναγγενητικές ιδέες της Ευρώπης και είχε αναπτυχθεί ένας μεγάλος φιλελληνισμός και επιστροφή στην Ελληνική αρχαιότητα της φιλοσοφίας και της Δημοκρατίας!
ζ) Οι απόψεις του Καποδίστρια για την Ελλάδα, για «Δημιουργία μιας Ελλάδος που θα γινόταν Παγκόσμιον Κέντρον Αναπτύξεως των Επιστημών, του Πνεύματος και της Τέχνης, με Κυβερνήτη κάποιον των γόνων των Βυζαντινών Αρχόντων».
η) Ο ψευδής ισχυρισμός των Εγγλέζων ότι η μη δημοσιοποίηση των αρχείων οφείλεται στο ότι: «ο φάκελος Ι. Καποδίστριας, αποτελεί Αγγλική ιστορία...» είναι απαράδεκτος και γελοίος αλλά και τόσο αποκαλυπτικό πώς ελοχεύεται ύποπτη προοπτική διαστρέβλωσης των στοιχείων για να παραδώσουν πλαστά «ντοκουμέντα».
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί πως η διανομή της εθνικής γής που σχεδίαζε να προχωρήσει ο Καποδίστριας για την τόνωση της οικονομίας πλήττει καίρια τα αγγλικά συμφέροντα, αφού η εθνική γή αποτελούσε την μόνη αξιόπιστη εγγύηση του ελληνικού κράτους έναντι των αγγλικών τραπεζών για τα χορηγηθέντα τραπεζικά δάνεια της πρώτης επαναστατικής περιόδου.
Αξιοπρόσεκτη και η στάση του Άγγλου Πρέσβη, όταν μετά την δολοφονία του Κυβερνήτη, ζήτησε να ληφθούν αυστηρά μέτρα κατά του εξεγερμένου λαού και να κατασταλεί έστω και με τα όπλα η κινητοποίηση του, άλλως απειλούσε με αποχώρηση και διακοπή των διπλωματικών σχέσεων την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή (την οποία αποτελούσαν ο Αυγουστίνος Καποδίστριας, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Ιωάννης Κωλέττης.
Οι Βρετανοί δ,εν δημοσιοποιούν το φάκελο ακόμη και σήμερα.
 
 Όσον αφορά τα ειδικά ντοκουμέντα που συμπληρώνουν τη σκοπιμότητα δολοφονίας του Καποδίστρια από τους Αγγλο-Γάλλους, δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί τα αρχεία της Αγγλικής Κυβέρνησης, ιδιαίτερα εκείνης της εποχής και η αλληλογραφία των πρεσβειών τους.
ι) Από τα ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ «έκαναν φτερά» πολύτιμα στοιχεία (εκλάπησαν) και γεννάται το μεγάλο και βασανιστικό ερώτημα: ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ και με ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟΝ;
κ) Οι Άγγλοι θεωρούν ως «άκρως απόρρητον» τον φάκελλο της υποθέσεως «Καποδίστρια» που υπάρχει στα Βρετανικά αρχεία και εμποδίζουν την προσπέλαση σ’ αυτά.
κι) Η συνάντηση Καποδίστρια-Μαυρομιχάλη (με πρωτοβουλία του Ναυάρχου Ρίκορντ) κατά την οποία εδόθη η υπόσχεση αποφυλακίσεως, επραγματοποιήθη την 22α Σεπτεμβρίου, πέντε δηλαδή ημέρες προ της δολοφονίας του Κυβερνήτου και όχι την παραμονή του φονικού, και τα ευχάριστα νέα είχε ανακοινώσει στους συγγενείς του ο ίδιος ο Πετρόμπεης. Ποιον λόγον είχαν λοιπόν, οι Μαυρομιχαλαίοι να προβούν στο έγκλημα;
Θεωρείται επιβεβλημένη μια αναψηλάφηση της υποθέσεως και μια αναθεώρηση της δίκης.
κβ) Ο Μπαζίλι γράφει ότι την 26 Σεπτεμβρίου, τα πάντα είχαν ειρηνεύσει στην Ελλάδα. Οι Μαυρομιχαλαίοι είχαν πληροφορηθεί ότι ο Καποδίστριας υπεσχέθη ότι: «Ο Μαυρομιχάλης θα ελευθερωθεί σε πέντε-έξι ημέρες».
κγ) Η πληγή εις το υπογάστριο του Καποδίστρια, έγινε από μαχαίρι με λάμα πλάτους 8 εκατοστών και μήκους σαφώς μεγαλύτερου του ενός ποδός, αφού η πληγή ήτο βάθος ενός ποδός (33 εκατ.) ενώ το μαχαιρίδιον που παρουσίασαν στη δίκη, είχε μήκος περίπου 12-15 εκατ. και πλάτος 2,5 εκατ. το πολύ! (Κοκκινάκης)
Οι σκοπιμότητες των διεθνών συμφερόντων, ποδηγετούν την Εθνική Ανεξαρτησία.
 
Η κρατική εκδοχή της δολοφονίας  δεν στέκει.
 Οι Μαυρομιχαλαίοι όντως ήταν ισχυρή οικογένεια. Αν θέλαν να κάνουν φονικό, χωρείς να δείξουν ότι το έκαναν αυτοί, εύκολα θα μπορούσαν να το σχεδιάσουν και να βάλουν άλλους να το εκτελέσουν και αυτοί να λείπουν, να, όπως κείνες τις μέρες έλειπε από το Ναύπλιο ο Θ. Κολοκοτρώνης . Το ότι πίσω τους ήταν η Αγγλία και η Γαλλία είναι ανακριβές. Οι Μαυρομιχαλαίοι ήσαν αυτοί οι πρώτοι που έλεγαν «μόνοι μας να κάνουμε τον αγώνα.» Ήταν αυτοί που ζητούσαν αρχή του νέου Ελληνικού κράτους έναν Έλληνα απόγονο των Βυζαντινών για να δείξουν την συνέχεια των Ελλήνων. Όταν σκοτώθηκε ο Μούρτζινος απόγονος Βυζαντινών, που τον προόριζαν για κεφαλή του κράτους, οι Μαυρομιχαλαίοι φώναξαν τον Καποδίστρια. Ο Καποδίστριας αντιδικία είχε με όλους σχεδόν τους αγωνιστές του 1821, αλλά και με την Αγγλία. Γιατί μόνον τους Μαυρομιχαλαίους αναφέρει;
 
Περισσότερα γιά την στημένη δίκη : http://kapodistriasdeath.blogspot.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.