Εκδρομή στον τροπικό παράδεισο της Πελοποννήσου

Εκδρομή στον τροπικό παράδεισο της Πελοποννήσου

Στην άκρη - άκρη της Πελοποννήσου, στα νοτιοανατολικά, βρίσκεται ένα μικρό κόσμημα, που δεν είναι άλλη από την Νεάπολη, και φυσικά, την λατρεμένη Ελαφόνησο!

Η Νεάπολη είναι από τις πιο γοητευτικές ναυτικές πολιτείες της Ελλάδας, ένα πραγματικό σμαράγδι. Τα νερά μοιάζουν να βγάζουν σπινθήρες, τα ηλιοβασιλέματα είναι μαγεμένα, η γαστρονομία εκπληκτική! Στην επικράτεια του Κάβου Μαλιά και της Λακωνίας, η Νεάπολη αξίζει σίγουρα και με το παραπάνω τα λίγα χιλιόμετρα που θα κάνετε για να την γνωρίσετε! 

Η πανάρχαια Βάτικα

Ο εκπληκτικός αυτός μυχός του νότιου άκρου της Πελοποννήσου αποτελεί την πανάρχαια και πολύ σημαντική περιοχή της Βάτικας, αρχαία κατοικία των περίφημων Βοιών και μετά των ελευεθρολακώνων. Όλη η Χερσόνησος του Μαλέα αποτελεί ένα επίγειο παράδεισο. Πανέμορφα μυστικά ακρογιάλια, αλλά και εκπληκτικές διαδρομές στα ορεινά της περιοχής της Νεάπολης, συναρπάζουν τους ταξιδιώτες. Με έδρα την Νεάπολη θα γνωρίσει κάποιος ένα εκπληκτικό δίκτυο παραδοσιακών χωριών.

Το Παραδείσι - όνομα και πράγμα! - χτισμένο αμφιθεατρικά με θαυμάσια θέα και μοναδική αρχιτεκτονική, αλλά και τα βελανίδια, ένα χωριό κόσμημα. Το κάστρο των Βατικών, ή της Αγίας Παρασκευής όπως είναι πιο γνωστό αποτελεί ένα μοναδικό αξιοθέατο, με την ρομαντική του ατμόσφαιρα, ενώ υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο πανάρχαιων μονών, που έχει δώσει στον Κάβο Μαλιά το όνομα Μικρό Άγιο Όρος. Αλλά εδώ βρίσκεται και το συνταρακτικό απολιθωμένο δάσος με ηλικία 2 εκατομμυρίων ετών, όπως και το πολύ όμορφο σπήλαιο της Καστανιάς, με εκπληκτικό διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Η ναυτοσύνη της Νεάπολης

Η πανέμορφη πολιτεία της Νεάπολης είναι παρά το μικρό της μέγεθος εξαιρετικά σημαντική, αφού οι ναύτες της περιοχής θεωρούνταν από την αρχαιότητα, οι καλύτεροι και πλέον επιτήδειοι στις τέχνες της θάλασσας. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που υπάρχει το μνημείο του Βατικιώτη Ναύτη. Η πολιτεία σχεδιάστηκε στην αρχική της μορφή από τον βαυαρό αρχιτέκτονα του Όθωνα, τον γνωστό Μπίρμπαχ, στην θέση της αρχαίας πόλης Βοιαί. Η πανέμορφη προκυμαία και η κρυστάλλινη, μαγική αμμουδιά που συμπληρώνουν το τοπίο είναι ιδανικές για ανοιξιάτικους περιπάτους, ενώ η μαγεμένη Ελαφόνησος, με την γνωστή παραλία του Σίμου, απέχει μόλις 570  μέτρα από την Πούντα!

Πηγή: newpost.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.