Δισεκατομμύρια μέλισσες σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν.

 Η τεράστια κινητοποίηση των πολιτών ανάγκασε την ΕΕ να απαγορεύσει τα δηλητηριώδη φυτοφάρμακα που τις σκοτώνουν. Δεν μπορούμε όμως να σταματήσουμε εδώ. Η δηλητηρίαση των μελισσών συνεχίζεται στον υπόλοιπο κόσμο.
 
Η ΕΕ απαγόρευσε τη χρήση αυτών των φυτοφαρμάκων για δύο χρόνια. Αυτή ήταν μια μεγάλη νίκη, αλλά οι γιγαντιαίες βιομηχανίες φυτοφαρμάκων Bayer και Syngenta πιέζουν ασφυκτικά για να υπονομεύσουν την απαγόρευση και να κρατήσουν τα θανατηφόρα προϊόντα τους στην αγορά. Ας συνεχίσουμε λοιπόν να στέλνουμε ‘σμήνη’ διαμαρτυρίας προς τους ηγέτες της Ευρώπης. Όχι μόνο για να μη λυγίσουν στα συμφέροντα των βιομηχανιών αλλά και για να ενθαρρύνουν κι άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να βάλουν την υγεία μας και το περιβάλλον μας πάνω από τα κέρδη των λίγων.
 
Οι μέλισσες δεν παράγουν απλά μέλι, αλλά είναι απαραίτητες για τη ζωή στον πλανήτη μας. Κάθε χρόνο επικονιάζουν το 90% των φυτών και των καλλιεργειών. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, πολλά απ’τα αγαπημένα μας φρούτα και λαχανικά κινδυνεύουν να εξαφανιστούν απ’το τραπέζι μας.
 
Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει ραγδαία μείωση του πληθυσμού των μελισσών σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα μερικά είδη μελισσών έχουν ήδη εξαφανιστεί! Οι επιστήμονες εδώ και καιρό ψάχνουν για απαντήσεις. Ένας κεντρικός οργανισμός της ΕΕ υποστηρίζει ότι τα τοξικά, νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα μπορεί να ευθύνονται για το θάνατο των μελισσών. Η ΕΕ έχει απαγορεύσει τρία από αυτά τα δηλητήρια μελισσών, αλλά κολοσσιαίες βιομηχανίες χημικών προϊόντων, όπως η Bayer και η Syngenta, συνεχίσουν να εξάγουν τα δηλητήριά τους σε όλο τον κόσμο.
 
Το θέμα πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ας κάνουμε τη δύναμη των πολιτών του κόσμου να υπερισχύσει αυτής των βιομηχανιών για να σώσουμε τις μέλισσες από την εξαφάνιση. Υπόγραψε το επείγον ψήφισμα προς τους ηγέτες του κόσμου, και στη συνέχεια προώθησε αυτό το email στους πάντες.
 
ΠΗΓΕΣ
 
Ποια φυτοφάρμακα αφανίζουν τις μέλισσες στην Ελλάδα - Econews 
 
 
Απαγόρευση σε τρία φυτοφάρμακα που σκοτώνουν τις μέλισσες (Newsit.gr)
 
 
Οι μέλισσες στα πρόθυρα εξαφάνισης - Honeybees on the Verge of Extinction (Huffington Post)
 
 
Η BASF αμφισβητεί την απαγόρευση των φυτοφαρμάκων - BASF challenges EU pesticides ban (tce Today)
 
 
Περισσότερες αποδείξεις: φυτοφάρμακα σκοτώνουν τις μέλισσες - More proof: Pesticides are killing honeybees (Natural News) 
 
 
Μελέτες κατηγορούν την Bayer για το θάνατο των μελισσών - Studies fault Bayer in bee die-off (Christian Science Monitor)
 
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.