Διαγωνισμός για κοινόχρηστα ποδήλατα στην Καλαμάτα

Διαγωνισμός για κοινόχρηστα ποδήλατα στην Καλαμάτα

 Το θέμα απασχολεί με τα κοινόχρηστα ποδήλατα στην Καλαμάτα απασχολεί τη Δημοτική Αρχή "φιλολογικά" εδώ και κάποια χρόνια. Όταν… ανακάλυψε ότι δεν διαθέτει τον απαραίτητο μηχανισμό ελέγχου έβαλε την πρόταση στο συρτάρι. Το τελευταίο διάστημα την έβγαλε και πάλι στην επικαιρότητα με άλλη μορφή.

Έτσι, επειδή υπάρχουν, όπως ισχυρίζεται, αιτήματα από διάφορες εταιρείες, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο, στην προχθεσινή συνεδρίαση, να προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης για 7 σημεία, στα οποία θα είναι δυνατόν να εγκατασταθούν κοινόχρηστα ποδήλατα. Η διαχείριση των ποδηλάτων θα γίνεται από εταιρεία, με το σύστημα των καρτών, δηλαδή τα ποδήλατα θα είναι ενοικιαζόμενα.

Η πόλη της Καλαμάτας είναι μία επίπεδη πόλη και προσφέρεται για τη χρήση του ποδηλάτου. Εκτός από τον υπάρχοντα ποδηλατόδρομο, που θα εκσυγχρονισθεί, την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά η διαδικασία κατασκευής του μεγάλου δυτικού ποδηλατόδρομου από το κέντρο μέχρι τη μαρίνα και το λιμάνι.

Στη συνέχεια, θα γίνει ο ποδηλατόδρομος από τη Νέδοντος προς την οδό Πλαστήρα και προς το ποτάμι του Άρι, όπου ήδη έχει κατασκευασθεί παραποτάμιος ποδηλατόδρομος μήκους ενός χιλιομέτρου.

Διαβάστε περισσότερα στο tharrosnews.gr

 

Στις 6 Οκτωβρίου θα γίνει στο Δήμο Καλαμάτας η τρίτη δημοπρασία για την παραχώρηση 7 κοινόχρηστων χώρων στην πόλη, για ενοικιαζόμενα (κοινόχρηστα) ποδήλατα.

Είναι η δεύτερη, η επαναληπτική δημοπρασία με τον βελτιωμένο όρο της διάρκειας για 5 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα 5, από 3 χρόνια που ήταν η πρώτη. Η πρώτη με τον βελτιωμένο όρο στις 14 Σεπτεμβρίου είχε αποβεί άγονη, καθώς δεν είχε παρουσιαστεί κανένας ενδιαφερόμενος.

Την υπόθεση με τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα είχε πολυδιαφημίσει ο δήμαρχος Π. Νίκας, υποστηρίζοντας επανειλημμένα σε δηλώσεις του ότι είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιώτες και είχε κάνει λόγο για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του ποδηλάτου στην πόλη.

Το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ανά τ.μ. για την παραχώρηση είναι 28 ευρώ το χρόνο, με συνολικό ποσό τιμής εκκίνησης 4.312 ευρώ (το χρόνο)

Διαβάστε περισσότερα στο: Διαβάστε περισσότερα στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.