Δερματολογικά προβλήματα στην εφηβεία.

Δερματολογικά προβλήματα στην εφηβεία.

Της Δερματολόγου - Αφροδισιολόγου Βασιλείας Παπαλάμπρου

Ακμή

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η ακμή είναι εν μέρει κληρονομική. Αλλά αυτό είναι τόσο κοινό πρόβλημα μεταξύ των εφήβων, αφού έχει υπολογιστεί ότι το 90 τοις εκατό του συνόλου των νέων πάσχουν  σε κάποιο βαθμό από ακμή. Στην πραγματικότητα, ένα από τα αντικίνητρα για τον αποτελεσματικό έλεγχο της διαταραχής αυτής του δέρματος είναι ότι η ακμή είναι τόσο κοινή ώστε να παραμελείται από πολλούς νέους.

Η αναμονή να περάσει η ακμή μόνη της, μπορεί να είναι ένα σοβαρό λάθος, διότι σπυράκια, και κηλίδες, που κάνουν τη ζωή δύσκολη σε πολλούς έφηβους μπορούν να εξαλειφθούν ή να μειωθούν σημαντικά. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν ουλές. Θα πρέπει να ζητείται η γνώμη δερματολόγου σε περιπτώσεις σοβαρής ή ιδιαίτερα επίμονης ακμής.

Υπερδραστήριοι αδένες 

Η ακμή δεν είναι μια σοβαρή απειλή για  ένα παιδί, αλλά μπορεί να είναι σοβαρή παραμόρφωση σε μια στιγμή της ζωής του, ειδικά όταν οι περισσότεροι νέοι είναι ευαίσθητοι για την εμφάνισή τους. Μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, από την εφηβεία στην πρώιμη ενήλικη ζωή, και προκαλείται από την κακή ρύθμιση του δέρματος σε εκκρίσεις των σμηγματογόνων αδένων. Η ανισορροπία που προκύπτει από τις ορμόνες στην κυκλοφορία του αίματος θα αυτοδιορθωθεί τελικά. Αλλά για να αποτραπούν μόνιμες ουλές, ένα απλό πρόγραμμα φροντίδας του δέρματος θα πρέπει να ακολουθείται πιστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.