Γιάννης Μώραλης: Καθαρίζουν οι ακτές του Πειραιά

Γιάννης Μώραλης: Καθαρίζουν οι ακτές του Πειραιά

  Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε χθες στον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή και  στην παραλία της Φρεαττύδας στην παράδοση των ακτών της πόλης, μετά  απο την ολοκλήρωση της απορρύπανσης.

«Είμαστε εδώ στον Πειραιά στην παραλία της Φρεαττύδας με τους εκπροσώπους του Υπουργείου, του Λιμενικού και της αντιρρυπαντικής εταιρείας, προκειμένου να διαπιστώσουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς που έγινε το περασμένο διάστημα στις ακτές της πόλης. Εξετάζοντάς  το  από μακροσκοπικής πλευράς - διότι δεν έχουμε την επιστημονική γνώση  και τη δυνατότητα να δούμε κάτι παραπάνω - βλέπουμε πράγματι ότι στις περιοχές που επισκεφτήκαμε δεν υπάρχει ρύπανση η οποία υπήρχε και μάλλον η δουλειά που έγινε έχει θετικά αποτελέσματα.

 Προφανέστατα αυτό που γίνεται σήμερα, είναι μία διαδικασία που επιλέχθηκε από την Κυβέρνηση και συμμετέχει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπάρχει ένα κουτάκι, θα έλεγα, στο χαρτί της παραλαβής, στο οποίο υπογράφουμε ότι αν επαναπροκύψει  το οποιοδήποτε πρόβλημα στις παραλίες, τις ακτές και τα βράχια του Πειραιά είναι υπεύθυνη η αντιρρυπαντική εταιρεία να επανέλθει και να καθαρίσει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

 

Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ όλα -  κι ας με συγχωρήσει ο Υπουργός-  τους άντρες του Λιμενικού για την συνεργασία, το Υπουργείο φυσικά και την αντιρρυπαντική εταιρεία.  Επαναλαμβάνω, ότι τα αποτελέσματα - οπτικά -  φαίνεται να είναι θετικά. Θα δούμε φυσικά και τις επόμενες βδομάδες και τις μετρήσεις των επιστημονικών οργάνων για τα νερά, που είναι το κρίσιμο, γιατί να έχεις παραλίες χωρίς να μπορείς να κολυμπήσεις νομίζω ότι είναι μισή δουλειά. Άρα, περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα και ελπίζουμε σύντομα να αρθεί  και η απαγόρευση της κολύμβησης, ώστε να επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση», δήλωσε  ο κ. Μώραλης

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.