Βραβεία σε μεσσηνιακές εταιρείες σε διαγωνισμό ελαιολάδου στο Λονδίνο

Βραβεία σε μεσσηνιακές εταιρείες σε διαγωνισμό ελαιολάδου στο Λονδίνο

Το καλό, παρθένο ελαιόλαδο ταξίδεψε ως την αγγλική πρωτεύουσα και βραβεύτηκε στους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου 8ο Αριστείον ελαιολάδου.  Σκοπός του διαγωνισμού είναι:

α) Η προσπάθεια ενημέρωσης των ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών και λιανοπωλητών οι οποίοι διαθέτουν νομίμως τυποποιημένο το προϊόν τους, να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα του επωνύμου προϊόντος τους προωθώντας την χρήση του ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας σε όλη την γκάμα των πεδίων χρήσης και κατανάλωσής του.

β) Η προώθηση της γνώσης της ιδιαίτερης αξίας και των υγιεινών / θρεπτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου της Ελληνικής (και Μεσογειακής) διατροφής σε νέους καταναλωτές μικρής ηλικίας (σχολεία), σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, βιοτέχνες, ιδιαίτερα σε σχολές μαγειρικής γαστρονομίας και σε εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

γ) Η προώθηση της διαφορετικότητας των ποικιλιών και της υψηλής ποιότητας των ελαιολάδων που παράγονται με σκοπό την αύξηση της γνώσης των γευστικών διαφορών τους.

Πρόεδρος της 8μελής επιτροπής αξιολόγησης ήταν ο Μανώλης Σαλιβαράς με εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση και μακρόχρονη εμπειρία στη γευσιγνωσία, τις συμβουλές και τον ποιοτικό έλεγχο του ελαιολάδου.

Μεσσηνιακά βραβεία 

Από μεσσηνιακής πλευράς, για μία ακόμα φορά κερδήθηκαν μια σειρά από βραβεία. Ασημένιο μετάλλιο ποιότητας κατέκτησε το λάδι Argali του ιταλού τυποποιητή Giovanni Bianchi από τους Γαργαλιάνους. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε το λάδι που παρασκευάζει η Ελένη Κατσά από το Πανιπέρι και η εταιρεία Κωνσταντόπουλος S.A.- OLYMP που συνεργάζεται με την ΕΑΣ Μεσσηνίας.

Στο διαγωνισμό ετικέτας και συσκευασίας τα βραβεία σάρωσε η εταιρεία του Αθανάσιου Μιραγιά από το Σουληνάρι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.