Αίσχος με τις συγκοινωνίες στα Μανιάτικα του Πειραιά

Αίσχος με τις συγκοινωνίες στα Μανιάτικα του Πειραιά

Δεν φτιάχνουν συγκοινωνία, αλλά δρομολόγια

Επιμέλεια του Ιωάννη Σπ. Λαζαράκου

Τα λεωφορεία 909 και 814, το ένα ξεκίνησε από τα VILLAGES - CENTER προς Πειραιά και το άλλο από το Σχιστό Κορυδαλλού. Στη Φρυγίας και Π. Ράλλη σμίξανε. Γιατί;

Ρωτάμε, δημοσιογραφικά για πολλοστή φορά, πως είναι δυνατό να συμπίπτουν τα δρομολόγια αναμεταξύ τους και να πηγαίνουν τα λεωφορεία κόμβοι το ένα πίσω από το άλλο; Αποτέλεσμα είναι να φθάνουν στις στάσεις όλα μαζί και μετά από 25 ή μέχρι και 50 λεπτά (Σάββατα-Κυριακές και αργίες) να ξαναέρθουν πάλι όλα μαζί! 

Βέβαια, ο λαουτζίκος, το επιβατηγό κοινό περιμένει... περιμένει με καύσωνες, βροχές, κρύα για να εξυπηρετηθεί. Αυτό που γίνεται στα Μανιάτικα με τις συγκοινωνιακές Γραμμές είναι αίσχος! Και από πληροφορίες. μάλλον συμβαίνει σχεδόν σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο. Τα Μανιάτικα εξυπηρετούνται, κυρίως, από τις εξής συγκοινωνιακές Γραμμές: 17 (τρόλεϊ) Πειραιάς-Αγ. Γεώργιος, τα λεωφορεία 843 Πειραιάς-Πέραμα, 909 Αγ. Βασίλειος-Κρατικό Νίκαια, 814 Πειραιάς-Σχιστό Κορυδαλλού και 800 Πειραιάς-Νεάπολη. Πριν το κλείσιμο της Αιτωλικού για τα έργα της Αττικό Μετρό Α.Ε. τα Μανιάτικα εξυπηρετούντο και από άλλες λεωφορειακές Γραμμές. 

Έχω ακούσει πως στον ΟΑΣΑ και στις Εταιρείες εργάζονται δεκάδες Συγκοινωνιολόγοι. Γιατί λοιπόν δεν ρυθμίζουν τα δρομολόγια ώστε να σταματήσει το μαρτύριο της αναμονής; Αν οι Διοικήσεις θέλουν να τα ευτελίσουν, κατά τη γνωστή μέθοδο της τελευταίας εικοσαετίας για να τα πάρουν οι εντολοδότες, εντάξει ρε παιδιά μη μας πεθάνετε κιόλας. Αν μας πείτε ότι τυχαίνει που και που θα είσαστε ψεύτες, διότι για εμάς το επιβατηγό κοινό συμβαίνει σε μόνιμη βάση. Δυστυχώς όμως λίγοι γνωρίζουμε πως δεν φταίνε οι οδηγοί και οι επιβάτες τους βρίζουν άδικα. Αυτό πρέπει να σταματήσει και οι περισσότεροι οδηγοί παίρνουν άριστα!   

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.