Έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς στη Σπάρτη!

 Έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς στη Σπάρτη!

Σε έξι ανεμβολίαστα παιδιά διάφορων ηλικιών μεταξύ 5 και 14 ετών διαγνώσθηκε ιλαρά τις προηγούμενες ημέρες στο Νοσοκομείο της Σπάρτης.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου αποκλειστικές πληροφορίες του Notospress, στα 5 παιδιά έγινε «κλινική» διάγνωση βάσει κάποιων χαρακτηριστικών συμπτωμάτων της νόσου ενώ στο ένα του οποίου η γενική κατάσταση δεν ήταν τόσο καλή, έγινε και ορολογική (αιματολογική) επιβεβαίωση στο Παίδων όπου διεκομίσθη ελλείψει εφημερεύοντος Παιδιάτρου στο Νοσοκομείο της Σπάρτης.

Τα παιδιά, σύμφωνα με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και παιδίατρο κ. Παναγιώτου, ανήκουν σε δύο συγγενικές οικογένειες (είναι αδέλφια και ξαδέλφια) με χαμηλή ποιότητα ζωής και εντελώς ανεμβολίαστα. Η κατάσταση της υγείας τους πάντως δεν εμπνέει ανησυχία ενώ το «κλειστό» περιβάλλον μέσα στο οποίο εκδηλώθηκαν τα περιστατικά αυτά δεν δημιουργεί φόβο για εξάπλωση της νόσου προς το παρόν.

Πήγαιναν τα παιδιά αυτά σχολείο;

Άγνωστο παραμένει το εάν τα παιδιά αυτά φοιτούσαν σε σχολείο με πιθανότερο, σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Παναγιώτου, να μη φοιτούσαν αφού η εγγραφή στα σχολεία έχει ως προαπαιτούμενο το να έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι εμβολιασμοί. Γι’ αυτό βέβαια δεν έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών ώστε να επιβεβαιωθεί ή να διαψευσθεί.

Ενημέρωση και πρόληψη στα σχολεία

Μέχρι στιγμής, οι ενέργειες των αρχών περιορίζονται στην τοιχοκόλληση της εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας που συστήνει τον εμβολιασμό παιδιών και ενηλίκων. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Σπάρτης έχουν ενημερωθεί για την παρουσία κρουσμάτων και τους έχει δοθεί οδηγία για να επισπεύσουν τον εμβολιασμό τους.

Διαθεσιμότητα στα εμβόλια

Το παράλογο με τα εμβόλια είναι πως υπάρχουν και δεν υπάρχουν στην πόλη της Σπάρτης. Η αλήθεια είναι πως η ξαφνική αυξημένη ζήτηση εξάντλησε τα αποθέματα των εταιρειών οι οποίες χρειάζονται λίγο χρόνο για να επαναπροωθήσουν στην Ελλάδα τα σκευάσματα. Ανησυχία όμως προκαλεί σε μερίδα γονέων το γεγονός πως φαρμακοποιοί στην πόλη δηλώνουν πως το εμβόλιο βρίσκεται σε έλλειψη έως τα τέλη του Οκτωβρίου. Αντίθετα, πληροφορίες του Notospress.gr επιβεβαιώνουν ότι πολλά φαρμακεία εξακολουθούν να έχουν αποθέματα. Το σίγουρο είναι πως χρειάζεται μια επίσημη θέση του Συλλόγου των Φαρμακοποιών της Λακωνίας και μια ευαισθησία από την πλευρά όλων ώστε να μην γίνεται «μπαλάκι» κανενός ο φόβος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.