«Πετάει» φέτος το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

«Πετάει» φέτος το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Οι περισσότερες πτήσεις που είχε ποτέ στην ιστορία του

Από τις πιο πλούσιες αεροπορικές περιόδους, αναμένεται να είναι η εφετινή για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας καθώς δε θα σταματήσουμε να βλέπουμε αεροπλάνα να ανεβοκατεβαίνουν πάνω από την πόλη.

Μετά την τεράστια αύξηση της κίνησης στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας κατά 70% πριν από 3 χρόνια, όταν ξεκίνησε τα πρώτα δρομολόγια η Aegean, με σταθερή πορεία τα δύο προηγούμενα, εφέτος, εκτιμάται ότι θα καταγραφεί μια επιπλέον αύξηση της τάξεως του 10-15%!

Αυτό άλλωστε φαίνεται και προμηνύουν οι προγραμματισμένες πτήσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει και φτάνουν έως τα τέλη του Οκτωβρίου.

Το δε Ιούνιο, σχεδόν κάθε μία ώρα θα υπάρχει μια πτήση.

Αύξηση και φέτος

Όπως σημείωσε ο Αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημήτρης Μανδηλάρης, η κίνηση ήδη έχει ξεκινήσει για τα καλά, ενώ στο «παιχνίδι» δεν έχουν μπει ακόμα οι Πολωνοί, οι Τσέχοι και οι Ρώσοι με πτήσεις που ξεκινούν στις αρχές Ιουνίου.

Μάλιστα, τον Ιούνιο «ανοίγουν» όλοι οι προορισμοί και η χρονιά αναμένεται να είναι από τις καλύτερες.

Πλέον κάθε εβδομάδα θα προστίθενται και καινούργιες πτήσεις και όπως εκτίμησε ο κ. Μανδηλάρης, βάση του προγραμματισμού πτήσεων που υπάρχει αυτή τη στιγμή, θα σημειωθεί αύξηση περίπου 10-15%.

Οι πτήσεις για φέτος ξεκίνησαν από την 1η Απριλίου και θα ολοκληρωθούν 29 Οκτωβρίου.

Κάθε Δευτέρα έχουμε πτήση της Aegean για Κοπεγχάγη, ενώ Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα έχουμε και πτήσεις για την Μπρατισλάβα και για την Πράγα. Επίσης, κάθε Δευτέρα τις πτήσεις για Άμστερνταμ, Φραγκφούρτη  και το Μπίλουντ της Δανίας.

Από την επόμενη Τρίτη και κάθε Τρίτη, ξεκινούν από την Aegean οι πτήσεις για τη Λυών και το Παρίσι και από τις 28 Ιουνίου της Easy Jet για το Λονδίνο. Μέχρι τις 14 Ιουνίου και μετά από 20-27 Σεπτεμβρίου θα απογειώνεται η  Astra Airlines για Θεσσαλονίκη, ενώ τον Οκτώβριο υπάρχει και μια πτήση για Ρώμη. Από 7 Ιουνίου έως και 27 Σεπτεμβρίου η Aegean θα απογειώνεται και για την Κέρκυρα, ερχόμενη από Παρίσι.

Κάθε Τετάρτη από 22 Ιουνίου έως 14 Σεπτεμβρίου θα πετάει η  Astra Airlines για Θεσσαλονίκη.

Κάθε Πέμπτη από τις 2 Ιουνίου έως και 29 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι πτήσεις για το Κατοβίτσε της Πολωνίας, ενώ Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο πτήσεις για την Μπρατισλάβα και για την Πράγα. Από τις 23 Ιουνίου έως των Οκτώβριο η Easy Jet θα εκτελεί πτήσεις για Λονδίνο, ενώ κάθε Πέμπτη είναι και οι πτήσεις για τη Βιέννη. Από 2 Ιουνίου έως και 29 Σεπτεμβρίου η Aegean θα εκτελεί πτήση για Μόναχο. Μέχρι τις 16 Ιουνίου και μετά από 22-27 Σεπτεμβρίου θα απογειώνεται η  Astra Airlines για Θεσσαλονίκη. Από τις 2 Ιουνίου έως τις 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιείται και πτήση για την Βαρσοβία. Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, κάθε Πέμπτη θα υπάρχει άλλη μια πτήση  για Λονδίνο

Παρασκευή και Σαββατοκύριακο

Κάθε Παρασκευή η Aegean πετάει για Ντύσελντορφ και από τις 3 Ιουνίου και για Στοκχόλμη, ενώ τότε ξεκινά και η πτήση για Βαρσοβία. Τέλος Ιουνίου ξεκινούν οι πτήσεις και για Ρώμη, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει κάθε Παρασκευή για Μόναχο.

Κάθε Σάββατο από τις 4 Ιουνίου θα υπάρχει πτήση για Νάντες Γαλλίας και Παρίσι και τον Οκτώβριο για Στοκχόλμη. Τον Αύγουστο θα έχουμε 3 πτήσεις για Τελ Αβίβ και τον Οκτώβριο μία πτήση για Κοπεγχάγη. Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και  Οκτώβριο πτήσεις για Άμστερνταμ, ενώ και κάθε Σάββατο θα υπάρχει πτήση για Λονδίνο και για Όσλο. Σάββατο εκτελεί την πτήση για Λονδίνο και η British Airways, ενώ την ίδια ημέρα είναι και η πτήση για Θεσσαλονίκη. Το Σεπτέμβριο θα γίνει μια έκτακτη πτήση για Μιλάνο

Από τον Ιούνιο κάθε Κυριακή ξεκινούν οι πτήσεις για Μόσχα, για Μιλάνο, για Βιέννη και για Μόναχο, ενώ θα υπάρχουν και οι δύο πτήσεις για Λονδίνο. Επίσης, κάθε Κυριακή είναι η πτήση για Μάντσεστερ και για Μπέρμιγχαμ, ενώ στις 2 Οκτωβρίου θα υπάρχει και μια έκτακτη για Ρώμη και στις 23 Οκτωβρίου για Λουξεμβούργο. Κάθε Κυριακή θα υπάρχει και πτήση για Θεσσαλονίκη.

Τέλος, στις 7 και 9 Ιουνίου θα γίνουν δύο πτήσεις για Τελ Αβίβ και 25 Ιουνίου μία έκτακτη για Ρώμη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.