Ερίζουν οι κάτοικοι για το δρόμο Λαγκάδας – Κουτήφαρι – Τραχήλα

Ερίζουν οι κάτοικοι για το δρόμο   Λαγκάδας – Κουτήφαρι – Τραχήλα

Εδώ μπαίνει ένα μεγάλο δίλημμα μεταξύ των χωριών της δυτικής Μάνης που δεν έχουν πρόσβαση στη θάλασσα και προσπαθούν να ανοίξουν σύντομο δρόμο προς αυτή. Αυτό συμβαίνει για τα ορεινά χωριά, Κουτήφαρι, Νόμιτσι, Πλάτσα, Θαλάμαι, Λαγκάδα, Μπολιάνα κ.λπ. Οι κάτοικοι αυτών των χωριών επιθυμούν να ανοιχτεί δρόμος προς την Τραχύλα. Οι κάτοικοι της Τραχύλας κατά πλειοψηφία μαζί με το σύλλογό του ανθίσταται σθεναρά να μη γίνει διάνοιξη. Εδώ μπαίνει η προοπτική του εφήμερου και του μακρόχρονου.

Η διάνοιξη των δρόμων θα ανεβάσει την αξία της γης, θα χτιστούν σπίτια – επιχειρήσεις, θα έχουν πρόσβαση οι ορεινοί πληθυσμοί στη θάλασσα. Από τη άλλη πλευρά αν αυξηθεί ο πληθυσμός, θα επιβαρύνει το περιβάλλον, θα υποβαθμιστεί το ανθρωπογενές και πολιτιστικό περιβάλλον και η λαϊκή πολιτιστική παράδοση, θα μπουν νέα πρότυπα ζωής δυτικού τύπου καταναλωτικού. Θα αλλοιωθεί η λαϊκή πολιτισμική ταυτότητα. Διαλέγετε και υποστηρίζετε η εφημερίδα θέτει τον προβληματισμό. Περιμένουμε απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς να μάθουμε περισσότερα.

 

Σχόλια

Υποβλήθηκε από Κώστας Γκίνης (χωρίς επαλήθευση) στις .

Ας προταθεί σχέδιο και μελέτη και το συζητάμε. Το άντε πέρνουμε μια μπολντόζα και κόβουμε αυθέρετα οτι βρούμε μπροστά μας, όπως έγινε πριν χρόνια δεν περνάει. Και βέβαια αυτός ο δρόμος ποτέ μέσα απο το χωριό.

Υποβλήθηκε από ΘωμάςΑργυρέας (χωρίς επαλήθευση) στις .

Υπάρχει τρόπος χάραξης που θα ξεκινάει 500μ πριν από τα πρώτα σπίτια της Τραχήλας και θα περνάει πάνω από τα σπήλαια και το γκρεμό που δεσπόζει του χωριού και μετά από 3,5 χιλιόμετρα θα καταλήγει στην είσοδο του Αγ. Νίκωνα ή μπορεί να χαραχτεί να τον παρακάμπτει περνώντας χαμηλότερα και να συνδέεται με τον υπάρχοντα δρόμο μετά την έξοδό του. Απλά θα χρειαστούν δύο γεφυρώσεις στα χαντάκια των χειμάρρων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.