Δραστηριότητες

Προσεγγίζουµε και γνωρίζουµε τη φυσική και πολιτιστική µας κληρονοµιά.

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ» ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ  Προσεγγίζουµε και γνωρίζουµε τη φυσική και πολιτιστική µας κληρονοµιά. 

Μάνη: παραλίες χωρίς πολλά λόγια

Κρυστάλλινα και καταγάλανα νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές χιλιομέτρων, λευκά βότσαλα, ασύγκριτη φυσική ομορφιά. Χωρίς πολλά λόγια βουτάμε στις 20 ομορφότερες παραλίες της ανυπότακτης Μάνης.

Πολιτισμική Ιδιαιτερότητα της περιοχής του Γυθείου

Παραδοσιακά λιθόστρωτα μονοπάτια που οδηγούν σε αρχαιολογικούς χώρους στην περιοχή του Γυθείου. Πολιτισμική Ιδιαιτερότητα της ΔΕ Γυθείου  

Κολύμπι και ψάρι στη Χαλικιά-Βάτα

 ΧΑΛΙΚΙΑ- ΒΑΤΑ   Κολύμπι και ψάρι στη Χαλικιά-Βάτα Σταθερή και διαρκής αξία οι θάλασσες της Μάνης    

Κυνηγώντας ορτύκια στη Μάνη

Θα μπορούσατε να αφιερώσετε αρκετές μέρες στην εξερεύνηση της Μάνης, ανακαλύπτο­ντας τη μοναδική κουλτούρα της, καθώς και τα άγρια αλλά συναρπαστικά τοπία της.

Παραδοσιακά λιθόστρωτα μονοπάτια στο δήμο Α.Μάνης ,που  σημάνθηκαν.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ    Σήμανση και ανάδειξη παραδοσιακών λιθόστρωτων μονοπατιών σε αρχαιολογικούς χώρους στο δήμο Ανατολικής Μάνης   Η  Ιδιαιτερότητα του δήμου Ανατολικής Μάνης  

Φυσικές και Πολιτιστικές  λιθόστρωτες διαδρομές  στη Δ.Ε Αβίας.

Η "Φωνή της Μάνης"  με πρόγραμμα της ΕΕ σηματοδότησε αρκετά μονοπάτια της Εξω και Μέσα Μάνης έτσι  σας παρουσίαζουμε μία από τις  σχετικές  πινακίδες.  Περιοχή πρώην Δήμου Αβίας: Παραδοσιακά λιθόστρωτα μονοπάτια. που σημάναμε στο Δ.Δ Αβίας.  

Από τη Λάγια στον Κότρωνα

Αγιος Κυπριανός, Καστροχώρι, Αμπελος, Ολυμπιές, Σολοτέρι, Φλομοχώρι, χωριά και τοπωνύμια της περιοχής

Η διαδρομή Γύθειο- Αρεόπολη

Η πρώτη ταμπέλα που συναντάμε λέει Καρέα, Γέρμα, Κρυονέρι, ο δρόμος δεξιά, οδηγεί σε αυτά τα χωριά και καταλήγει στο Οίτυλο μετά από 18 χλμ.

Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς είναι ίσως η διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας και μια από τις ωραιότερες σε όλη την Ελλάδα!

Παραλία Περούλια Μεσσηνίας: Η πανέμορφη παραλία που διαθέτει και ασανσέρ!

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσσηνίας.  Την συναντάμε κάνοντας μια μικρή παράκαμψη στα Βουνάρια λίγο πριν την Κορώνη στον επαρχιακό δρόμο Καλαμάτας – Κορώνης. 

Το πλακόστρωτο από Οίτυλο προς παραλία είναι ανοικτό Μουσείο.

Του Μιχάλη Μπατσινίλα   Ο Σύνδεσμος Οιτυλιωτών έβαλε τον  Γιάννη Σπανέα και καθάρισε τον παλιό δρόμο από το Φρύγανο μέχρι του Γιωργαρέα το γεφύρι στη δημοσιά. Επίσης από την Παναγία μέχρι τον Σωτήρα.  Ούτως ώστε απ' όπου κι αν κατεβεί κανείς είναι καθαρά. 

Η αδούλωτη και ηρωική Μάνη βρίσκεται στη γεωγραφική περιοχή της νότιας Πελοποννήσου. Εκτείνεται πάνω στη χερσόνησο, που σχηματίζει ο ορεινός όγκος του Ταϋγέτου και καταλήγει στο ακρωτήριο Ταίναρο, τον Κάβο - Ματαπά. 

Ήταν κυρίως η είσοδος για τους Ευρωπαίους περιηγητές, που την επισκέπτονταν στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Ξεκινούσε από το Ελαιοχώριο και έφθανε έως την Αγία Σιών.

Το ανατολικό τμήμα της Μάνης, που ονομάζεται και “Προσηλιακή Μάνη ή Κάτω Μάνη”, (έως τη Λάγια είναι Μέσα Μάνη) χωρίζεται σε βορειοανατολικό τμήμα και  σε νοτιοανατολικό.

Ηταν κυρίως η είσοδος για τους Ευρωπαίους περιηγητές, που την επισκέπτονταν στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Ξεκινάει από το Ελαιοχώριο και έφθανε έως την Αγία Σιών.

O Μορφωτικός σύλλογος Μεσσηνίας και η θεατρική ομάδα ΩΚΥΤΟΠΟ παρουσιάζουν το νέο θεατρικό έργο του Βασίλη Ρ. Φλώρου «Ο χρόνος του σκύλου». Μια «μαύρη κωμωδία παραλόγου». Ένα έργο που επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην εξουσία, στον άνθρωπο, στον πόλεμο.

  ΣΤΗ ΜΑΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΘΗΝΑΣ     ΣΑΒΒΑΤΟ 27/9: Διάσχιση Σαγγιά ( Τριανταφυλλίτσα, Κορφή, Ζούδα). Η πορεία διαρκεί 5-6 ώρες. ΚΥΡΙΑΚΉ 28/9: ανάβαση Νύφι, μονή Παναγιάς του Κρουνού, Κιόνια   Η πορεία διαρκεί 3-4 ώρες.   Αρχηγός: Γιάννης Κοφινάς,

Σελίδες