Μουσεία

Μουσεία Μάνης.Eνημερωθείτε σχετικά με τα μουσεία που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης.

Μουσεία Μάνης που μπορείτε να επισκεφτείτε! Σε Ανατολική και Δυτική Μάνη   Ανατολική Μάνη:   Γύθειο   1) Πύργος Τζανετάκη -  Κρανάη. Μουσείο φωτογραφιών και κειμένων γύρω από τη Επανάσταση του 1821 (δημόσιο). 2)Αρχαιολογικό μουσείο.

Μουσείο Νεολιθικού Πολιτισμού Διρού

Στην είσοδο του προϊστορικού σπηλαίου της Αλεπότρυπας στο Διρό, εκτίθενται τα ευρήματα των ανασκαφών που έφεραν στο φως τη ζωή μιας πολυάνθρωπης και δυναμικής νεολιθικής κοινότητας που έζησε και άκμασε εντός του σπηλαίου από το 5300 ως το 3200 π.Χ.

ΠΥΡΓΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΚΗ, ΑΡΕΟΠΟΛΗ

Η θρησκευτικότητα των Μανιατών Η μόνιμη έκθεση του Μουσείου του Πύργου Πικουλάκη, με τον τίτλο «Ιστορίες θρησκευτικής πίστης στη Μάνη», παρουσιάζει και ερμηνεύει τα εκκλησιαστικά μνημεία, στοιχείο κυρίαρχο στο μανιάτικο τοπίο, μέσα από δύο θεματικές ενότητες:

ΔIΚΤΥΟ ΜΟΥΣΕIΩΝ ΜAΝΗΣ

  ΔIΚΤΥΟ ΜΟΥΣΕIΩΝ ΜAΝΗΣ THE NETWORKOF MANI MUSEUMS ΜΕΣΣΗΝΙΑ / MESSENIA-ΛΑΚΩΝΙΑ / LACONIA   Το Δίκτυο Μουσείων Μάνης στοχεύει στην υποστήριξη μιας περιοχής με σημαντική ιστορία, πλούτο μνημείων και υψηλή επισκεψιμότητα, μέσα από την παρουσίαση

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Εξωχωρίου

 Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο  "Η ΑΝΔΡΟΥΒΙΣΤΑ"  είναι σωματείο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και διοικείται οπό επταμελές Διοικητικό συμβούλιο.

Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Μάνης

Το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Μάνης στεγάζεται στον τριώροφο πύργο Τζανετάκη στο Γύθειο, ένα αναπαλαιωμένο παραδοσιακό κτίσμα του 1829 που ανήκε στον μπέη και στρατηγό της επανάστασης του ‘21, Τζανετάκη Γρηγοράκη.

      Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης – Καλαμάτα  

    Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας   Το κτίριο του Μουσείου βρίσκεται στη καρδιά του ιστορικού κέντρου της Καλαμάτας, εκεί όπου παλιά βρισκόταν η Δημοτική ΑΓΟΡΑ της πόλης, που κατακλυζόταν καθημερινά από το πολύβουο πλήθος των εμπόρων και των πελατών της.  

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Το Μουσείο στεγάζεται σε Μανιάτικο Πύργο και αποτελείται από 7 αίθουσες με αντικείμενα από όλη την Πελοπόννησο, όπως όπλα από την επανάσταση του ΄21, νομίσματα από διάφορες εποχές, πυθάρια, μύλους και πολλά άλλα που ξυπνούν αναμνήσεις στους μεγαλύτερους και ε

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΗΣ - ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΣΣΗ

Το 1988 ο Μ. Κάσσης παίρνει άδεια οικοδόμησης του Μουσείου. Ακολουθώντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, έκτισε σε ιδιόκτητο χώρο  κατ΄ αρχήν μία αίθουσα 8 Χ 17,5 μ.

Η Λαογραφική Συλλογή της ΜΑΝΗΣ στην Πλάτσα

Με επιτυχία λειτουργεί όπως δείχνει η αυξημένη επισκεψιμότητα, η Λαογραφική Συλλογή Μάνης που στεγάζεται στο κτίριο του π. Γυμνασίου Πλάτσας, πάνω στον κεντρικό δρόμο Καλαμάτας – Αρεόπολης.    

ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΑΫΓΕΤΟΥ

 ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΑΫΓΕΤΟΥ ΑΝΑΒΡΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ   Περιγραφή

  Υπάρχει ένα μουσείο στην Αθήνα που λίγοι το ξέρουν, αν και συγκεντρώνει τους πιο φρικιαστικούς θησαυρούς του ελληνικού εγκλήματος. Από κεφάλια ληστών, μέχρι έμβρυα στη φορμόλη. Σας το παρουσιάζουμε με τη δέουσα ανατριχίλα!  

Λαογραφικό Μουσείο στην Κίττα της Μέσα Μάνης του Γιώργου Μουρκογιαννη

Λαογραφικό Μουσείο στην Κίττα της Μέσα Μάνης του Γιώργου Μουρκογιαννη Tο Λαογραφικό Μουσείον στην Κίττα της Μέσα Μάνης. Το μουσείο είναι ιδιοκτησίας του Δικηγόρου Γεώργιου Μουρκόγιαννη – και της άξιας συζύγου του Πόπης, ο οποίος στα εγκαίνια είπε: