Μάνη News

Οι πρώτες ανεμογεννήτριες στη Μάνη;  Ολοκληρώθηκε επιτέλους η συζήτηση στο Συμβούλιο Επικρατείας!

Οι πρώτεςανεμογεννήτριεςστη Μάνη; Ολοκληρώθηκε επιτέλους η συζήτηση στο Συμβούλιο Επικρατείας!  

Συζητήθηκε σήμερα η υπόθεση των ανεμογεννητριών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

  Συζητήθηκε σήμερα 24 Ιανουαρίου 2018 στο αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή 28 συλλόγων και 1150 πολιτών από το 2012, για ακύρωση της αδειοδότησης των 40 πρώτων  από 250 ανεμογεννήτριες ύψους 120 m  μετά από επτά αναβολές.

Το ισχύον νομικό καθεστώς των κατασχέσεων

Από οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία Του Ευαγγέλου Γριβάκου, Αντιστρατήγου ε.α-Νομικού  

 Μια πρωτοποριακή εφαρμογή ξενάγησης στη Μάνη

 Μια πρωτοποριακή εφαρμογή ξενάγησης στη Μάνη

Διαβουλεύσεις για την ανάπλαση του Μικρολίμανου

 Συνάντηση διαβούλευσης και συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και του Δήμου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε  στα Γραφεία της Περιφέρειας για το έργο της ανάπλασης της περιοχής του Μικρολίμανου.

Παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας

Σειρά σημαντικών παρεμβάσεων περιλαμβάνει το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Καλαμάτας. Η πρόταση, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, αξιολογήθηκε θετικά από τη Διαχειριστική Αρχή και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σήμερα η εξόδιος ακολουθία του Χρυσοστόμου

Η Ιερά Μητρόπολις Μάνης, εν συγκινήσει ψυχής, αναγγέλει την προς Κύριος εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κυρού Χρυσοστόμου.

Εκδήλωση προς τιμήν του ζεύγους Βαλιώτη

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου - Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και το Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου διοργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν των δωρητών του «Βαλιωτείου Συγκροτήματος» του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, κ.κ.

 Διδακτική  Αλληλεγγύη στον Πειραιά

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά συνήψε Mνημόνιο Συνεργασίας με το φροντιστήριο Ορόσημο Πειραιά.

Παροχή τροφίμων στον Πειραιά

Ο Δήμος  Πειραιά θα προμηθεύσει εν όψει Χριστουγέννων τρόφιμα μέσω διατακτικών,  σε οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του Δήμου Πειραιά.

Παμπελοποννησιακή σύσκεψη των αγροτών

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δημιουργία της, στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες – κτηνοτρόφους και πραγματοποιεί παμπελοποννησιακή σύσκεψ

Ντοκιμαντέρ για την Μάνη

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του μηνιαίου κύκλου προβολών σε μουσεία του δικτύου του με τίτλο “Ιχνηλατώντας τόπους, ανθρώπους και ιστορίες”, προβάλλει την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 19.00′, το ντοκιμαντέρ “Μάνη, οι Ακρίτες των Αγ

Γενική διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Λακωνίας

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, αύριο Πέμπτη, από τις 8.00 πμ έως τη 1.00 μμ, θα πραγματοποιηθεί Γενική Διακοπή Ρεύματος στις περιοχές: Ανώγεια, Παλαιοπαναγιά, Ξηροκάμπι, Δάφνη, Καλύβια Σοχάς και Τραπεζοντή.

 Kατασκευή  2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου  στους Μολάους

Το έργο της «Κατασκευής του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Δ.Κ. Μολάων» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 900.000 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Μονεμβασιάς, εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.

Νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 15.000 ανέργους

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για την πρόσληψη 15.000 ανέργων, ηλικίας 30 – 49 ετών, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Πολεοδομική ανακοίνωση από τον Δήμο Σπάρτης

Ο Δήμος Σπάρτης στα πλαίσια σύνταξης πράξης αναλογισμού στο τμήμα της οδού Λυκούργου μεταξύ των Ο.Τ.

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες Λάκωνες Αεροπόρους στο Γύθειο

Πρόγραμμα Επιμνημόσυνης Δέησης για τους Πεσόντες Λάκωνες Αεροπόρους   Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Διανομή τροφίμων στον Δήμο Ευρώτα

Δωρεάν διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ευρώτα την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, από τις 12:00 έως τις 14:00, στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Βλαχιώτη. Συγκεκριμένα θα διανεμηθούν όσπρια και νωπό κρέας.

Φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου στη μνήμη του Οσίου Νίκωνος!

Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης προκηρύσσουν τον 3ο φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου στη μνήμη του Οσίου Νίκωνος «του Μετανοείτε».  Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 19/11/2017 Τόπος διεξαγωγής: Σπάρτη

 Spartan Race: Αναβίωση του  θρύλου της Αρχαίας Σπάρτης

Τα ίχνη των αρχαίων Σπαρτιατών ακολούθησαν το Σαββατοκύριακο 4-5 Νοεμβρίου χιλιάδες αθλητές απ΄ όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στο Spartan Race, μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στα αθλήματα με εμπόδια, η οποία για πρώτη φορά έλαβε χώρα στην Ελλάδα.

Μέτρα για τις υποδομές του σχολικού κτηρίου Καρδαμύλης ζητούν οι μαθητές

Προσωρινή λύση, η οποία, όμως, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα με την ασφάλεια της στέγης, προτείνει η Δημοτική Αρχή Δυτικής Μάνης για την επαναλειτουργία του Γυμνασίου - Λυκείου Καρδαμύλης, το οποίο, ως γνωστόν, εδώ και μέρες βρίσκεται υπό κατάληψη λόγω των προ

Τρέχει το πρόγραμμα Aristoil στο νομό Μεσσηνίας

Ο πρώτος κατάλογος των ελαιοπαραγωγών της Μεσσηνίας που πιστοποιήθηκαν να συμμετέχουν στο έργο και ο Κωδικός Αριθμός (ΚΑ) με τον οποίο εντάσσονται στην Μεσογειακή Πλατφόρμα του έργου AristOIl, ενός έργου που στόχο έχει την παρακολούθηση και ενημέρωση των ελαιο

Κλειστός για έναν ακόμη μήνα ο δρόμος Τραπεζοντής – Σκούρας

Παρατείνεται έως και τις 30 Νοεμβρίου η απαγόρευση κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα στην επαρχιακή οδό Τραπεζοντής – Σκούρας (κάθετης στην ΕΟ Σπάρτης – Γυθείου).

Τιμητική εκδήλωση για τον Δημήτρη Πετσετίδη

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης σε μία εκδήλωση τιμής προς τον σπαρτιάτη λογοτέχνη Δημήτρη Πετσετίδη (1940-2017) αποδέχεται τη δωρεά της προτομής του, που φιλοτέχνησε και προσφέρει στο Μουσείο Νεώτερης Σπάρτης ο μαθητής του, γλ

Έως 26 Νοεμβρίου οι δηλώσεις  ΟΣΔΕ 2017

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας ΑΕ ενημερώνει τους παραγωγούς της Λακωνίας και των Κυθήρων, ότι το σύστημα υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ του τρέχοντος έτους για την υποβολή νέων αιτήσεων, θα είναι ανοικτό έως και τις 26 Νοεμβρίου 2017.

Σελίδες