Εκδρομές με αυτοκίνητο

Κυνηγώντας ορτύκια στη Μάνη

Θα μπορούσατε να αφιερώσετε αρκετές μέρες στην εξερεύνηση της Μάνης, ανακαλύπτο­ντας τη μοναδική κουλτούρα της, καθώς και τα άγρια αλλά συναρπαστικά τοπία της.

Από τη Λάγια στον Κότρωνα

Αγιος Κυπριανός, Καστροχώρι, Αμπελος, Ολυμπιές, Σολοτέρι, Φλομοχώρι, χωριά και τοπωνύμια της περιοχής

Η διαδρομή Γύθειο- Αρεόπολη

Η πρώτη ταμπέλα που συναντάμε λέει Καρέα, Γέρμα, Κρυονέρι, ο δρόμος δεξιά, οδηγεί σε αυτά τα χωριά και καταλήγει στο Οίτυλο μετά από 18 χλμ.

Η αδούλωτη και ηρωική Μάνη βρίσκεται στη γεωγραφική περιοχή της νότιας Πελοποννήσου. Εκτείνεται πάνω στη χερσόνησο, που σχηματίζει ο ορεινός όγκος του Ταϋγέτου και καταλήγει στο ακρωτήριο Ταίναρο, τον Κάβο - Ματαπά. 

Ήταν κυρίως η είσοδος για τους Ευρωπαίους περιηγητές, που την επισκέπτονταν στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Ξεκινούσε από το Ελαιοχώριο και έφθανε έως την Αγία Σιών.

Το ανατολικό τμήμα της Μάνης, που ονομάζεται και “Προσηλιακή Μάνη ή Κάτω Μάνη”, (έως τη Λάγια είναι Μέσα Μάνη) χωρίζεται σε βορειοανατολικό τμήμα και  σε νοτιοανατολικό.

Ηταν κυρίως η είσοδος για τους Ευρωπαίους περιηγητές, που την επισκέπτονταν στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Ξεκινάει από το Ελαιοχώριο και έφθανε έως την Αγία Σιών.

  Προτάσεις: Μια χειμερινή εκδρομή στην Έξω Μάνη   Στούπα: Η φημισμένη παραλία με τη χοντρή άμμο όπου εμπνεύστηκε ο Νίκος Καζαντζάκης τον Αλέξη Ζορμπά είναι πανέμορφη και το χειμώνα για τον επισκέπτη.   Περιηγηθείτε τα Χωριά του Ταΰγετου     

  Διαδρομή : Γύθειο - Αρεόπολη - σπήλαια Διρού – Βάθεια         Η πρώτη ταμπέλα που συναντάμε λέει Καρέα, Γέρμα, Κρυονέρι, ο δρόμος δεξιά, οδηγεί σε αυτά τα χωριά και καταλήγει στο Οίτυλο μετά από 18 χλμ.

Αρεόπολη-Σπήλαια Διρού Επιμέλεια ενότητας: Πουλίκος (Παύλος) Β. Κουράκος  

Μάνη: Από τα  Σπήλαια Διρού μέχρι την Βάθεια, εκτός της πεπατημένης. Αφιέρωμα: 23 φωτογραφίες και σχόλια

Πύργος Διρού   Σπήλαια Διρού – Βάθεια Επιμέλεια ενότητας: Πουλίκος (Παύλος) Β. Κουράκος   Ο επισκέπτης αφού θα βγει έκθαμβος από τα σπήλαια, μπροστά είναι η παραλία του Διρού πεντακάθαρη, σε προκαλεί να κολυμπήσεις στα νερά σας.