Αξιοθέατα

Εκδρομή στον τροπικό παράδεισο της Πελοποννήσου

Στην άκρη - άκρη της Πελοποννήσου, στα νοτιοανατολικά, βρίσκεται ένα μικρό κόσμημα, που δεν είναι άλλη από την Νεάπολη, και φυσικά, την λατρεμένη Ελαφόνησο!

  Μυστράς: Στις 10 πιο εντυπωσιακές μεσαιωνικές πόλεις στον κόσμο

Στη λίστα του ταξιδιωτικού CNN με τις 10 πιο εντυπωσιακές περιτειχισμένες μεσαιωνικές πόλεις σε όλο τον κόσμο βρίσκεται η Καστροπολιτεία του Μυστρά, η οποία κατατάσσεται στην 9η θέση πίσω από το Pingyao στην Κίνα, το Carcassonne στη Γαλλία, το York στην Αγγλία

Ένας περίπατος στην Aρεόπολη

26 σημεία αναφοράς στην Aρεόπολη   Ξενάγηση στα Iστορικά - Πολιτιστικά σημεία της περιοχής  

Η Πυραμίδα του Ταΰγετου: Ένα από τα θαύματα-αινίγματα της Ελλάδας

Είναι ένα από τα θαύματα και αινίγματα της Ελλάδας. Στην Πελοπόννησο, στο πιο ψηλό σημείο του πανέμορφου βουνού που το όνομά του έδωσε η Ταϋγέτη, μια από τις επτά Ατλαντίδες ή Πλειάδες, η φυσική πυραμίδα στα 2.407 μέτρα υψόμετρο ακόμα λατρεύει το θεϊκό.

Οι πύργοι της Μάνης

Οι πύργοι της Μάνης αποτελούν μια μοναδική στην Ελλάδα κατηγορία αρχιτεκτονικών έργων. Αποτέλεσαν για αιώνες, προμαχώνες μοναδικούς για το είδος τους, καθιστώντας τους μια υποδειγματική οχύρωση του χώρου της Μάνης. 

Η ιστορική πλάκα στα Άλικα

Στα Άλικα πάνω από την αρχαία Καινήπολη, στην πλατεία βρίσκεται ένας κίονας με μία εγχάρακτη επιγραφή. Η εν λόγω επιγραφή βρίσκεται στη βάση του αγάλματος από γαλάζιο μάρμαρο και στολισμένη, πάνω και κάτω, με ανάγλυφο κυμάτιο στο κάτω μέρος. 

Καρδαμύλη και Φολέγανδρος στα 25 κορυφαία μυστικά χωριά της Ευρώπης

Ποια είναι άραγε η γοητεία των μικρών πόλεων και χωριών με τα στενά δρομάκια, τις μικρές καφετέριες και τα μοναχικά μαγαζάκια;

Χώροι Πολιτισμού – Ιστορικά Μνημεία στη Μάνη και οι Τάφοι των Διόσκουρων.      

  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ ΤΟΥ ΤΑΙΝΑΡΟΥ   Φωτίζει το ακρωτήριο από το 1887  

  Ένας θαυμάσιος βυζαντινός ναός του 12 μ.Χ. αιώνα  

Τα μανιάτικα γεφύρια

Μπορεί τα μανιάτικα γιοφύρια, μονοκάμαρα στην πλειονότητα τους, να μην είναι τόσο εντυπωσιακά όσο τα ηπειρώτικα, εφόσον πρόκειται για μια σχετικά φτωχότερη περιοχή που χρησιμοποιούσε, επιπροσθέτως, την ιδιομορφία του εδάφους της ως οχυρό, ωστόσο δεν υπολείπον

Προορισμός Μάνη

Τόπος προορισμού η Μάνη. Το άκρον της Ελλάδας, πέτρινη μαγνητική ακίς μέσα στη Μεσόγειο. Επιστρέφεις, στις αρχέγονες ρίζες του ανθρώπου. Οι Μανιάτες έφτιαξαν τη ζωή τους με τα χέρια τους.