Χρήστες

Πρότυπο Βοήθημα - Υπόμνημα Προϊσταμένων Δημοσίου - ΟΤΑ - Ιδιωτικού Τομέα

Σε αυτό το βιβλίο κατατίθεται η πολλαπλή εμπειρία, του συγγραφέα ως προϊσταμένου, όχι μόνο στο στρατό ξηράς, αλλά και σε διευθυντικές θέσεις σε τρία Υπουργεία μετά την αποστρατεία του (Εσωτερικών, Τουρισμού, Κρήτης) και σε Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία ως Πρόεδρος

Το πιο σύγχρονο βιβλίο που σώζει ζωές

 Το πιο σύγχρονο βιβλίο που αφορά τις Πρώτες Βοήθειες. Οι τελευταίες πληροφορίες που μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες σε μια διάσωση. Απαραίτητο σε καθηγητές, προπονητές, γυμναστές, ιατρούς εργασίας, επαγγελματίες υγείας κ.α.Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία

Ανεβαίνουμε τα βουνά της Έξω Μάνης με το φακό του manivoice.gr

Με το φακό του www.manivoice.gr που χειρίζεται ο Φώτης Καζάζης,ανεβαίνουμε τα βουνά της Εξω Μάνης και φωτογραφίζουμε μοναδικές εκκλησίες και τα Τσέρια που βρίσκονται στην πλαγιά του Ταϋγέτου πάνω από τη Καρδαμύλη.όπως και την περίφημη κορυφή του Ταυγέτου που ρ

Σεμινάριο φωτογραφίας και Λαμπρή στη Μάνη

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...». Οι άγιες ημέρες εφέτος θα είναι διαφορετικές Ⓒ Maro Kouri

Οι εκδηλώσεις της 17 Μαρτίου 2017 στο Γύθειο

Ο δήμος Αν. Μάνης μας κοινοποίησε το πονόραμα των εκδηλώσεων του 2017 με πολλές  φωτογραφίες, επιλέξαμε αρκετές από αυτές και τις αρχειοθετούμε για να υπάρχουν στην δίαθεση σας.      

Από γενιά σε γενιά παράδοση του ιδιαίτερου στολισμού του επιταφίου στην Αρεόπολη

   Στην Αρεόπολη διατηρείται από γενιά σε γενιά η παράδοση του ιδιαίτερου στολισμού του επιταφίου.    Αφήγηση του Χρήστου Λώνη, γεωπόνου,  που μαθήτευσε στον αείμνηστο Μιχάλη Ξιφαρά.   

 Και αν περπατούμε και ανασαίνουμε πάνω στα άγια χώματά της, μας φαίνεται σαν ξένη.

Αγνώριστη η πατρίδα μας. Και αν περπατούμε και ανασαίνουμε πάνω στα άγια χώματά της, μας φαίνεται σαν ξένη.   Το είπε ο Σεφέρης με τον άφθαστο ποιητικό λόγο αυτό, από το 1936 ακόμη:

Ο εορτασμός του Πάσχα

Παναγία η Γεωργιάνικη στην παλιά πόλη της Αρεόπολης το βράδυ της Ανάστασης Βασίλη Σταθόπουλου, Αντιστρατήγου ε.α. – Μαθηματικού.   Ιστορικά

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ

  Η παρουσίαση του προγράμματος: «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, στο Δημοτικό Θέατρο.

Σιωπηρή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας από τις χήρες κάτω των 55 ετών

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου και ώρα 12.00 έξω από το Υπουργείο Εργασίας Σταδίου 29, θα πραγματοποιηθεί Σιωπηρή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας από τις χήρες κάτω των 55 ετών που πλήττονται άμεσα από τον Ν.4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου).

Η έννοια των χρωμάτων

Όσο αφορά την έννοια των χρωμάτων, σύμφωνα με τον Νίκο Κόρφου, το χρώμα στη σχεδίαση είναι υποκειμενικό, αφού μπορεί να προκαλέσει διαφορετική αντίδραση από άνθρωπο σε άνθρωπο.

7ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας

Παρακολουθήσαμε τις εργασίες του Πανελλήνιου Συμποσίου Επικούρειας Φιλοσοφίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα Αττικής, εκεί που γεννήθηκε και ανάπτυξε τη φιλοσοφία του ο Επίκουρος.

Ασή Γωνιά και Μάνη ανανέωσαν δεσμούς αίματος.

Οι λεβέντες κρητικοί που εκπροσώπησαν την Ασή Γωνιά*  και συγκεκριμένα ο  κύριος Ιωσήφ(Σήφης)με τα παιδιά του στο εορταστικό τραπέζι που παρέθεσε ο Δήμος Ανατ. Μάνης.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ: η εντυπωσιακή ερμηνεία της φράσης

Άραγε πόσοι από εμάς γνωρίζουμε την έννοια της περίφημης φράσης που είπε ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες το 480 π.Χ. όταν ο Ξέρξης του ζήτησε να παραδώσει τα όπλα του; Τότε! αυτός απάντησε με την ανά τον κόσμο πλέον γνωστή φράση «Μολών Λαβέ».

Χρόνια πολλά

Με την ευκαιρία της εθνικής μας γιορτής δημοσιεύουμε τον Ταΰγετο χιονισμένο χαρακτηρίζοντας τον μνημείο ελευθερίας αλλά συγχρόνως και χωνευτήρι λαών.

Κι όμως ακόμα η  ιστορία στέκεται όρθια στη Μάνη.

Κάποιοι από τους αναγνώστες μας θα αναρωτιούνται τι εικονίζεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Χρόνια πολλά για την επέτειο του ξεσηκωμού στις 17 του Μάρτη στη Μάνη.

Μια φωτογραφία του Φώτη Καζάζη.  Ο συμβολισμός της, ας φωτίζει το δρόμο για τις δύσκολες ώρες που περνά η Πατρίδα!  

Πως μαζεύουμε θαλασσινό αλάτι...

Όσοι έχουν δοκιμάσει αυθεντικό θαλασσινό αλάτι στη σαλάτα τους, δεν το αλλάζουν με τίποτα !  Καμιά σχέση με αυτό του εμπορίου.

Απίστευτο μήνυμα μέσα από την Οδύσσεια – Να διαβαστεί μετά απείρου προσοχής.

  Άραγε μας τα διδάξαν στο σχολείο;;; μάλλον όχι γιατί … πρόσεχα την ώρα των αρχαίων.. Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά  στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.

Γ. Γεροντίδης (G-fish): Σολωμός από τον... Ταΰγετο

Μπορεί η παραγωγή σολομού και πέστροφας σε ένα ορεινό χωριό του Ταϋγέτου να μοιάζει...

Καθημερινά   Εγκλήματα και Ψυχική Αρρώστια

Ο κοινωνικός στιγματισμός, που συνοδεύει τις ψυχικές ασθένειες και  την  θεραπεία τους, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για «τα καθημερινά»  εγκλήματα που συγκλονίζουν συχνά την  ανθρωπότητα.  Αυτό τόνισε  ο καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών  κ 

15 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΣΗ

  Spreeder: Μάθετε να διαβάζετε γρηγορότερα, σε αυτό το απλούστατο αλλά εξαιρετικά λειτουργικό site που σας επιτρέπει να κάνετε copy-paste ένα οποιοδήποτε κείμενο (και ελληνικό αν θέλετε) και σας βοηθά να το διαβάσετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

Σελίδες