Χρήστες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ

  Η παρουσίαση του προγράμματος: «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, στο Δημοτικό Θέατρο.

Σιωπηρή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας από τις χήρες κάτω των 55 ετών

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου και ώρα 12.00 έξω από το Υπουργείο Εργασίας Σταδίου 29, θα πραγματοποιηθεί Σιωπηρή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας από τις χήρες κάτω των 55 ετών που πλήττονται άμεσα από τον Ν.4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου).

Η έννοια των χρωμάτων

Όσο αφορά την έννοια των χρωμάτων, σύμφωνα με τον Νίκο Κόρφου, το χρώμα στη σχεδίαση είναι υποκειμενικό, αφού μπορεί να προκαλέσει διαφορετική αντίδραση από άνθρωπο σε άνθρωπο.

7ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας

Παρακολουθήσαμε τις εργασίες του Πανελλήνιου Συμποσίου Επικούρειας Φιλοσοφίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα Αττικής, εκεί που γεννήθηκε και ανάπτυξε τη φιλοσοφία του ο Επίκουρος.

Ασή Γωνιά και Μάνη ανανέωσαν δεσμούς αίματος.

Οι λεβέντες κρητικοί που εκπροσώπησαν την Ασή Γωνιά*  και συγκεκριμένα ο  κύριος Ιωσήφ(Σήφης)με τα παιδιά του στο εορταστικό τραπέζι που παρέθεσε ο Δήμος Ανατ. Μάνης.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ: η εντυπωσιακή ερμηνεία της φράσης

Άραγε πόσοι από εμάς γνωρίζουμε την έννοια της περίφημης φράσης που είπε ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες το 480 π.Χ. όταν ο Ξέρξης του ζήτησε να παραδώσει τα όπλα του; Τότε! αυτός απάντησε με την ανά τον κόσμο πλέον γνωστή φράση «Μολών Λαβέ».

Χρόνια πολλά

Με την ευκαιρία της εθνικής μας γιορτής δημοσιεύουμε τον Ταΰγετο χιονισμένο χαρακτηρίζοντας τον μνημείο ελευθερίας αλλά συγχρόνως και χωνευτήρι λαών.

Κι όμως ακόμα η  ιστορία στέκεται όρθια στη Μάνη.

Κάποιοι από τους αναγνώστες μας θα αναρωτιούνται τι εικονίζεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Χρόνια πολλά για την επέτειο του ξεσηκωμού στις 17 του Μάρτη στη Μάνη.

Μια φωτογραφία του Φώτη Καζάζη.  Ο συμβολισμός της, ας φωτίζει το δρόμο για τις δύσκολες ώρες που περνά η Πατρίδα!  

Πως μαζεύουμε θαλασσινό αλάτι...

Όσοι έχουν δοκιμάσει αυθεντικό θαλασσινό αλάτι στη σαλάτα τους, δεν το αλλάζουν με τίποτα !  Καμιά σχέση με αυτό του εμπορίου.

Απίστευτο μήνυμα μέσα από την Οδύσσεια – Να διαβαστεί μετά απείρου προσοχής.

  Άραγε μας τα διδάξαν στο σχολείο;;; μάλλον όχι γιατί … πρόσεχα την ώρα των αρχαίων.. Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά  στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.

Γ. Γεροντίδης (G-fish): Σολωμός από τον... Ταΰγετο

Μπορεί η παραγωγή σολομού και πέστροφας σε ένα ορεινό χωριό του Ταϋγέτου να μοιάζει...

Καθημερινά   Εγκλήματα και Ψυχική Αρρώστια

Ο κοινωνικός στιγματισμός, που συνοδεύει τις ψυχικές ασθένειες και  την  θεραπεία τους, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για «τα καθημερινά»  εγκλήματα που συγκλονίζουν συχνά την  ανθρωπότητα.  Αυτό τόνισε  ο καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών  κ 

15 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΣΗ

  Spreeder: Μάθετε να διαβάζετε γρηγορότερα, σε αυτό το απλούστατο αλλά εξαιρετικά λειτουργικό site που σας επιτρέπει να κάνετε copy-paste ένα οποιοδήποτε κείμενο (και ελληνικό αν θέλετε) και σας βοηθά να το διαβάσετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

Λάδι ο χρυσός της Μάνης

Αυτή η φωτογραφία που τρέχει το αγουρέλαιο στον κουβά είναι η πεμπτουσία της συγκινησιακής στιγμής κάθε Μανιάτη και Μανιάτισσας. Το χρώμα, η μυρωδιά, η γεύση γεμίζει τον αέρα από μνήμες ευχάριστες, όλο συγκίνηση.

Οι αδερφές από το Οίτυλο

Οι δύο αδερφές από το Οίτυλο, η μία Καλαποθαρόνυφη - Αντωνία, αριστερά, πήγε στη Χαρούδα, η άλλη Καραμπελόνυφη - Γαρουφαλλιά ξιπόλυτη για να δροσίζονται τα πόδια της, έμενε στο Οίτυλο. Συζητάνε και δεν τελειώνουν.

Για την ιστορία Πάτρικ Λη Φέρμορ με τον εκδότη της εφημερίδας "Η Φωνή της Μάνης"

Ο εκδότης της Φωνής της Μάνης Νικόλας Καλαποθαράκος με τον συγγραφέα φιλέλληνα Λη Φέρμορ ο οποίος έζησε στη Μάνη, στην Καρδαμύλη, που με τα βιβλία του και τη δράση του ανέδειξε τη Μάνη.

Τέσσερις εκδότες συνεργάτες

Οι τέσσερις εκδότες της ΜΑΝΗΣ: Από αριστερά, Νικόλας Καλαποθαράκος της Φωνής της Μάνης, Παρασκευάς Χονδροκούκης της Εφ. “Λακωνία SOS”, ο Γιώργος Δημακόγιαννης της Εφ. και Περιοδικού “Αδούλωτη Μάνη”, ο Αντώνης Ρουμανέας της Εφ. “Μανιάτικη Αλληλεγγύη”.

Παιδιά με ευαισθησία και μέλλον

Και όμως! Ήταν μία συναυλία με τα όλα της και ακόμη περισσότερο με πάρα πολλή ευαισθησία, διότι η πολύ νεαρή νεολαία έπαιξε μεγάλη γκάμα τραγουδιών, στο ΕΛΙΞΗΡΙΟ του Δημήτρη και της Μαρίας Σωτηράκου, στο Καραβοστάσι.

Τον 15αύγουστο στη Χαρούδα

Κάθε χρόνο της Παναγίας, στο προαύλιο του Ταξιάρχη στη Χαρούδα συγκεντρώνονται οι Χαρουδιώτες αλλά κυρίως η νεολαία και κάνουν γλέντι. Όλες οι οικογένειες ετοιμάζουν τα φαγητά, γλεντούν, τρώνε, πίνουν και χορεύουν.

Μπράβο, συμβαίνει κι’ αυτό

Συμβαίνει και αυτό! Μια πολύ-πολυμελής οικογένεια, 8 μελών (λείπει ο μεγάλος από την φωτογραφία) εγγόνια του γιατρού του Δημακάκου Παναγιώτη από την Κοίτα, εδώ στη φωτογραφία ο “ένοχος” γιος του στην Καφιώνα, γιατρός και αυτός.

Στιγμές στη Μάνη

Μια ασυνήθιστη λήψη όπου ο "Παππούς" Κάβο Γκρόσο δείχνει το μπόι του στο Τηγάνι   Απο τον Πολυάραβο φωτογραφίζουμε το Σιδηρόκαστρο , τα βουνά προκαλούν δέος

Σελίδες