Χρήστες

«Γιορτή Μπουκουβάλας» στον Άγιο Μάμα Καστορείου!

Οι κάτοικοι του Καστορείου ξεκινούν τη συγκομιδή της ελιάς και το γιορτάζουν με μπουκουβάλα. Το χωριάτικο ψωμί καψαλίζεται πάνω στα κάρβουνα και ραντίζεται με φρέσκο λαχταριστό ελαιόλαδο.

Υπογράφηκε η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στη Σπαρτέα Αν. Μάνης

«Με την υπογραφή των συμβάσεων των τελευταίων αποκαταστάσεων η Πελοπόννησος στο σύνολό της εξαιρείται των ημερησίων προστίμων που θα επιβάλλονταν στους Δήμους και τους πολίτες, όπως προβλέπεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Πότε θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 60.479.676,89 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής μηνός Νοεμβρίου 2017 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 270.325.

Πόσα αναδρομικά θα πάρουν οι συνταξιούχοι και πότε

Με τη σύνταξη Δεκεμβρίου, που θα πληρωθεί την 29 Νοεμβρίου για τους συνταξιούχους Δημοσίου, ΙΚΑ και ΝΑΤ και την 1η Δεκεμβρίου για τους συνταξιούχους ΟΑΕΕ και ΟΓΑ, θα πιστωθεί η εφάπαξ επιστροφή των διαφορών στις εισφορές υγείας.

Αβάντα για το χειµώνα οι τιµές ελαιολάδου στο κλείσιµο

Κατεβαίνει ο πήχης των προβλέψεων για τον όγκο παραγωγής στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο φετινής εσοδείας, όσο προχωρά η συγκοµιδή της λαδολιάς.

Δήμος Ευρώτα: Μέχρι 1 Δεκεμβρίου οι δηλώσεις ζημιάς

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ευρώτα, έχει γίνει από τους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Ευρώτα αναγγελία ζημιάς από χαλάζι - πλημμύρα - ισχυρή βροχόπτωση στις 16-11-2017, και αφορά ζημιές στην παραγωγή αλλά και γενικά στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

 Διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Σπάρτης

Γενική διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στις περιοχές: Λευκόχωμα, Κυδωνιά, Αρδευτικά Πυρί.

Τα κριτήρια χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος

Το ποσόν των 9.000 ευρώ ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος είναι το πρώτο σκαλοπάτι για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο θα προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και των φιλοξενουμένων.

Προωθείται η μελέτη του περιφερειακού δρόμου Μονεμβασίας

 Σύσκεψη στο Δημαρχείο Μολάων πραγματοποιήθηκε χθες σχετικά με την πορεία της αναγνωριστικής μελέτης για την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου Μονεμβασίας.

Προσοχή στην αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών

Με αφορμή την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Ορθολογική Χρήση των Αντιβιοτικών η οποία ήταν από 13-19 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάνει εκστρατεία προκειμένου να ενθαρρύνει την ορθή χρήση αντιβιοτικών, τόσο από τους επαγγελματίες Υγείας

Γενική Ιερατική Σύναξη με τους ιερείς της Μητροπόλεως Μάνης

Την πρώτη Γενική Ιερατική Σύναξη με τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, κάλεσε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ.

«SOS για τη Χερσόνησο του Μαλέα»

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «SOS για τη Χερσόνησο του Μαλέα - οι σχεδιασμοί για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης/Πελοποννήσου μέσω εναερίου δικτύου με πυλώνες υψηλής τάσης στον Δήμο Μονεμβασίας - οι επιπτώσεις - οι αντιδράσεις και οι κινήσεις της Κοινωνίας τω

Ασκήσεις για να αποκτήσεις σώμα μοντέλου

Δεν χρειάζεται μεγάλος κόπος για να έχουμε το σώμα που βλέπουμε στα περιοδικά και συνήθως… ρίχνουμε «γαλλικά» στις αψεγάδιαστες που το περιφέρουν.

Νέο επενδυτικό πεδίο ανοίγει για το ελαιόλαδο στη μαζική εστίαση

Σε μια σειρά επενδύσεων, δημιουργίας θέσεων εργασίας, αλλά και στο άνοιγμα μιας αγοράς για περίπου 10.000 τόνους τυποποιημένου προϊόντος μέσα από επίσημα κανάλια διανομής, θα συμβάλει η νέα διάταξη για τη χρήση σφραγισμένων, μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ελα

Το χαλάζι κατέστρεψε τις ελιές της Μάνης

Ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες, οι οποίες σε ορισμένες περιοχές είναι εκτεταμένες, άφησε πίσω της η χαλαζόπτωση στη Μεσσηνιακή Μάνη.

Αλληλεγγύη στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας σε συνεργασία με το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας και το Σύλλογο Γυναικών «ΓΑΙΑ», προβαίνει στη συλλογή νερού, ρούχων και τροφίμων για τους πληγέντες συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματική ανάγκη τουτη τη δύσκολ

 Σπάρτη: Γιορτή για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων

Για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων , την Τρίτη 21 Νοεμβρίου θα γίνουν στη Σπάρτη οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις. Ώρα 08.00: Έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης με φροντίδα του ΚΕΕΜ Σπάρτης.

Ο Μανιάτης Λευτέρης Πετρούνιας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο με τη συζήτηση των δύο ανδρών, πέρα από τις επιτυχίες του κορυφαίου γυμναστή, να περιστρέφεται γύρω από τις φονικές πλημμύρες.

Αξιοποίηση «ξεχασμένων» δημοτικών ακινήτων – Ευκαιρία για του Δήμους της Μεσσηνίας

Περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας, αλλά κυρίως τονωτικές «ενέσεις» στην ανάπτυξη των πόλεων, φέρνει το νέο πρόγραμμα που προβλέπει την ενίσχυση των Δήμων για την ανάδειξη «ξεχασμένων» ακινήτων που έχουν στην ιδιοκτησία τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Χαράς Τζ

Τέλος οι τζάμπα γάμοι στο Δημαρχείο Μεσσήνης

Τέρμα οι... τζάμπα γάμοι στο Δημαρχείο Μεσσήνης, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο στην προχθεσινή του συνεδρίαση επικαιροποίησε τα δημοτικά τέλη.

Μήνυμα Δημάρχου Σπάρτης για την επέτειο του Πολυτεχνείου

«Η εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73 διδάσκει πως, οι κοινωνίες προχωρούν μπροστά και αν χρειαστεί πρέπει να έρχονται σε ρήξη και να ανατρέπουν κάθε πολιτική, που δρα σε βάρος τους» 17 Νοεμβρίου 1973, ημέρα μνήμης της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

Σελίδες