Όσο υπάρχουν άνθρωποι, BOHΘΗΣΤΕ ΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΙ στην Μονεμβασιά

 
Όσο υπάρχουν άνθρωποι
BOHΘΗΣΤΕ ΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΙ στην Μονεμβασιά
 
Όσο υπάρχουν άνθρωποι θα υπάρχουν ελπίδες σε αυτόν τον τόπο! Διαβάστε πώς δύο κυρίες που κοσμούν με την ύπαρξη τους τη Λακωνία, υποκαθιστούν αυτό που στοιχειωδώς έπρεπε να έχει οργανώσει η Δημοτική Μέριμνα.Το λέμε γιατί είτε είσαι φιλόζωος είτε όχι,πρέπει να αποδεχθείς την αγάπη για τη ζωή και τη Φύση. Ας αφήσουμε το γεγονός, ότι έχουν δημοσιευθεί έρευνες που καταδεικνύουν τη ζημιά που προκαλείται στον τουρισμό από τα αδέσποτα ζώα.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο η φιλοζωική οργάνωση CANDI  δημοσιοποίησε μία έκθεση με τα αποτελέσματα μίας έρευνας σχετικά με το πώς επηρεάζονται οι τουρίστες όταν συναντούν αδέσποτα ζώα στις χώρες που επισκέπτονται.
 
Η έκθεση αυτής της CANDI καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πολλοί τουρίστες οι οποίοι συναντούν στις διακοπές τους ζώα, τα οποία είτε βρίσκονται σε κίνδυνο είτε είναι ταλαιπωρημένα ή κακοποιημένα, είναι λιγότερο πιθανό να επιστρέψουν στον ίδιο τουριστικό προορισμό (ή σε άλλους με παρόμοια προβλήματα) και συνήθως μοιράζονται τις αρνητικές εντυπώσεις τους με άλλους ανθρώπους.
Η έκθεση σκιαγραφεί τον οικονομικό αντίκτυπο, που μπορεί να έχει για την τουριστική βιομηχανία, η κακή εμπειρία τουριστών με αδέσποτα ζώα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.
Oι ερωτήσεις της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν για να διερευνηθεί κατά πόσο οι ερωτηθέντες είχαν συναντήσει αδέσποτες γάτες και σκύλους στις διακοπές τους, και αν ναι, τι συνέπειες είχε αυτό στο ταξίδι τους και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τις μελλοντικές τουριστικές επιλογές τους.
 
 
Είναι λοιπόν τόσο δύσκολο οι τουριστικές μονάδες της περιοχής να βοήθήσουν τις δύο κυρίες με μερικά κιλά ζωοτροφής η κάποια έστω μικρή οικονομική ενίσχυση ; Που είναι βέβαιο ότι θα επέστρεφε πολύ μεγαλύτερη ωφέλεια στις επιχειρήσεις από μιά τέτοια μικρή κίνηση αλτρουισμού!
 
 
Φίλοι αναγνώστες,
 
Δυο γυναίκες σε μια απομακρυσμένη περιοχή, στην όμορφη Μονεμβασία, δίνουν τον δικό τους αγώνα. Όλοι έχουμε μεγάλη ανάγκη, τόσο οικονομικά, αλλά και απο υιοθεσίες. Οι κοπέλες αυτές, είναι τόσο αξιοπρεπείς, που για τα οικονομικά, δεν βγάζουν καπέλο ! Ο Δήμος  δίνει ετήσια τροφή, που είναι το 1/3, της ποσότητας που χρειάζονται . Το αναφέρω αυτό, για να σας δώσω να καταλάβετε, σε τι κατάσταση βρίσκονται αυτές οι κοπέλες, που είναι ενεργά μέλη του συλλόγου τους, αλλά και την ποιότητα σαν άνθρωποι, που τις χαρακτηρίζει !!
 
 
Σε ένα οικόπεδο, δικό τους, δημιούργησαν ένα καταφύγιο. Αυτό το καταφύγιο, είναι ένα παράδειγμα για όλους μας. Το συντηρούν οι ίδιες !!!
 
Για να είναι τα ζώα τους προστατευμένα απο το κρύο, τον αέρα, βροχή , αλλά και την αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι, είχαν μια υπέροχη ιδέα !!
 
 
Απο παλιά ψυγεία, και κυρίως καταψύκτες, έφτιαξαν σπιτάκια για τα ζώα !!! Τέλεια ιδέα, που ολοκληρώθηκε με αγάπη, προσωπική εργασία και μεγάλο μεράκι !!
 
 
Η δική μου παράκληση σε όλους σας είναι. Αν δείτε κοινοποίηση για ένα ζωάκι τους, να τους βοηθήσουμε με όσες περισσότερες κοινοποιήσεις μπορούμε. Έχουν μεγάλη ανάγκη, να φεύγουν ζώα προς υιοθεσία, για να μπορέσουν να πάρουν άλλα μέσα στο καταφύγιο τους !!! Σας παρακαλώ θερμά, όλοι μαζί και όσο μπορούμε, με κοινοποιήσεις, ας τους συμπαρασταθούμε τουλάχιστον με κοινοποιήσεις, αλλά και με ότι θέλει ο καθένας να προσφέρει. Ευχαριστώ σε όλους, όσους ανταποκριθούν στην παράκληση !!
Τα τηλέφωνα των δύο καταπληκτικών κυριών είναι  ΕΙΝΑΙ 6975717833  ΚΑΙ  273277100..
Το κοινοποίησε η κ. Matina Karakosta στο fb
 
 
ΣΣ  ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΟ, ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ,ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΣ...ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ...ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 4039/2012 ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Ή ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.........

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.