Όσο ζω θα ελπίζω

Η αστυνομία Γυθείου

Του Ιατρού Βασιλείου Πατρικάκου    Τον καιρό της Παγκοσμιοποίησης χρίσαμε Γήινο Θεό μας τις “αγορές”, κάποιες ανόητες δηλαδή εμμονές, οι οποίες με άυλους αριθμούς μουτζούρωσαν τις ανθρώπινες αξίες. Όμως στον Κόσμο Γήινος Θεός είναι η Κοινωνία των ανθρώπων και άνθρωπος είναι το Ον που κάθε στιγμή σηκώνει ψηλά το βλέμμα του για να προσδιορίσει το στίγμα του, όσον αφορά της Ύπαρξης τον ντορό, ενώ κοινωνία είναι το σύνολο των επιλεγμένων αξιών οι οποίες πιστοποιούν κάθε εποχή το ανθρώπινο Ον.

 Η κρίση της εποχής της Παγκοσμιοποίησης δεν είναι οικονομική είναι αξιακή, διότι οι αχαμνοί στο πνεύμα που άρχουν στον Κόσμο κάτι άκουσαν για την κοσμοθεωρία του Πυθαγόρα όσον αφορά την ερμηνεία του γίγνεσθαι στον Κόσμο της ύλης με την σημασία των αριθμών και έκαναν Θεό τους τους άυλους τίτλους για να καταδυναστεύουν τον ανθρώπινο Κόσμο με κυνισμό.

Όμως όσο υπάρχουν άνθρωποι, η ανθρωπιά, το βλέμμα δηλαδή της ανθρώπινης συνείδησης ψηλά στον Ουρανό, θα δίνει αξία στον ανθρώπινο Κόσμο, διότι υπάρχει σκοπός υπαρξιακός, οι μπαμπουίνοι, τα κτήνη ακόμη και τα ποντίκια να αποκτήσουν συνειδησιακό επίπεδο για να ατενίσουν κάποτε τον Θεό.

 

Η αστυνομία Γυθείου

Στις Κοινωνίες ο άνθρωπος γίνεται λειτουργός και τον καιρό της κρίσης γνώρισα τρεις λειτουργούς της Κοινωνικής Ειρήνης, στο Αστυνομικό τμήμα Γυθείου. Τρεις λεβέντες νέους στην ηλικία αστυνομικούς, οι οποίοι με αρετή και τόλμη υπερασπίσθηκαν το αγαθό της ελευθερίας μου να ζω εν ειρήνη στο σπίτι μου το παπουδικό.

Μου είχαν παραβιάσει το σπίτι κάποιοι αρουραίοι του Κοινωνικού μας συστήματος και από την στιγμή που ειδοποίησα το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου σε χρόνο ρεκόρ έφτασαν ο υπ/κας Καναβάρος Σωτήριος, ο Αρχ/κας Σουγλέρης Γεωρ. και ο υπαρ/κας Σταθάκος Ιωαν., τρεις ανθρώπινοι λειτουργοί οι οποίοι ανέλαβαν με ζήλο εφηβικό, με τρόπο επαγγελματικό και με ύφος ανθρώπινο το έργο τους. Όμως θα σταθώ και θα επισημάνω με παρρησία ό,τι κατάφεραν, αντί να παρατηρώ το αίσχος των αρουραίων, να θαυμάζω το έργο των λειτουργών. 

Έπαψε να με λυπεί το χάος και με ενθουσίαζε η Ελπίδα ότι όσο και να γκρεμίζουν οι Ινδοευρωπαίοι την Κοσμοθεωρία την ελληνική όταν αναδεικνύεται η Κουλτούρα της Ελληνικής  ψυχής πως υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ ότι θα φτιαχτεί μια καινούργια δίκαιη Ελληνική Κοινωνία χωρίς τα παράσιτα της Παγκοσμιοποιημένης ανθρώπινης διαστροφής.

Συγχαίρω λοιπόν με όλη μου την ψυχή τους λειτουργούς αστυνομικούς και τους ενθαρρύνω να συνεχίσουν με σθένος και συνέπεια να υπηρετούν το αγαθό της κοινωνικής ειρήνης για το οποίο έχουν ταχθεί. Συγχαίρω τον Διοικητή τους και ας μην τον γνωρίζω, αφού έχει καταφέρει την λειψανδρία του Α.Τ. Γυθείου να την αντιμετωπίζει με το φρόνημα των αστυνομικών, με το ήθος τους και την υπερπροσπάθειά τους για το δίκαιο των πολιτών.

Πατριώτες από τα αποκαΐδια της λαίλαπας αναδύεται το καινούργιο δάσος και θα γίνει και στη χώρα μας η Ανάσταση των νεκρών Ρωμιών μέσα από τον Αρμαγεδώνα  των Ινδοευρωπαίων και των επίορκων πολιτικών της μεταπολίτευσης. Αν αφυπνισθεί μέσα μας το φρόνημα το ελληνικό και θα θάψουμε την ηττοπάθεια του Ρωμαίικου. Τρεις αυτοκρατορίες ανασκολοπίσαμε οι Έλληνες στο πρόσφατο παρελθόν (Οθωμανική, Ναζιστική και φασιστική), θα κοντυλιάσουμε στην Γερμανογοτθική; Δεν μετρήσαμε τις ορδές του Ιμπραήμ, του Μουσολίνι, του Χίτλερ, αντισταθήκαμε στις συνωμοσίες της Ιντέλιτζες Σέρβις, της CIA και της KGB, ο Σόιμπλε, ο Τόμσεν και οι τοκογλύφοι τους θα μας ισοπεδώσουνε; ΌΧΙ ΠΟΤΕ.

Έχουμε υπερόπλο μας την Ελληνική μας παράδοση. Αυτή μας ωθεί όλοι οι πολίτες να γίνουμε λειτουργοί. Η παράδοσή μας η Ελληνική μας έχει διδάξει πως η ενσυναίσθηση (η ικανότητα να μπαίνεις στην θέση του άλλου) διαφοροποιεί την ανθρώπινη από την πρωτόγονη ζωή. Όλοι λοιπόν για όποιον βρίσκεται σε δύσκολη θέση και ο καθένας με την ψυχή του για να ξανακάνουμε την ζωή μας Κοινωνική και τότε θα δούμε πως είναι φούσκες οι απειλές των Σόιμπλε, Τόμσεν και Ερντογάν.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.