Χυλοπίτες με Μελιτζάνες

Χυλοπίτες με Μελιτζάνες
 
Υλικά
500 γρ. χυλοπίτες
μυζήθρα ή πεκορίνο
για το σερβίρισμα 3 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
2 κρεμμύδια ξερά σε λεπτές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο λειωμένο
1 πράσο
μία κόκκινη πιπερίτσα
1 κιλό ντομάτες τριμμένες, 1 κουταλάκι πελτέ
μαϊντανό, βασιλικό και 2-3 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι, κόλιαντρο,  ½ κουταλάκι ζάχαρη
 
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τις μελιτζάνες. Τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε για 1 ώρα. Τις ξεπλένουμε πολύ καλά και τις στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα περίπου για 5′-7′. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και δυο κούπες νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15′. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις χυλοπίτες, αφήνουμε να πάρουν 1 -2 βρά­σεις και σβήνουμε τη φωτιά.
Σερβίρουμε περίπου 20′ μετά το τέλος του μαγειρέματος και πασπαλίζουμε με μυζήθρα ή πεκορίνο.
Συνοδεύονται ιδανικά, με τυρί φέτα και ελιές.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Μερίδες: 4-6
 
Πηγή: Βούλα Κυριακέα, «Συνταγές Μάνης»
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.