Χταπόδι στιφάδο

Χταπόδι στιφάδο
 
Υλικά
1 κιλό χταπόδι
1 ½  κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
½  κρασοπότηρο ξύδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι ντοματοχυμό
1 κουταλιά πελτέ
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
2-3 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκοι μπαχάρι
μαϊντανό
 
Εκτέλεση
Βάζουμε το χταπόδι στη φωτιά με το κρασί, το ξίδι και ένα κρεμμύδι. Περιμένουμε να βράσει, μέχρι να βγάλει το νερό του. Μόλις βράσει, το κόβουμε σε κομμάτια και αφαιρούμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά 2-3 κρεμμύδια και ρίχνουμε και το χταπόδι. Σοτάρουμε και τα υπόλοιπα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε.
Ρίχνουμε και τον πελτέ και τις ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη, τα φύλλα δάφνης, τα σκόρδα, το μαϊντανό και το πιπέρι.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του και όταν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό.
Το χταπόδι ποτέ δεν βράζει με νερό, γιατί σκληραίνει. Το βράζουμε μόνο με κρασί, ξίδι και με ένα κρεμμύδι.
Χρόνος ετοιμασίας: 1 ½ ώρα
Μερίδες: 5-6
 
Πηγή: Βούλα Κυριακέα, «Συνταγές Μάνης
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.