Χοιρινό με τραχανά

Χοιρινό με τραχανά
 
Υλικά
χοιρινό
κρεμμύδια
ντομάτα φρέσκια ή ψιλοκομμένη
ξινό τραχανά
αλάτι, πιπέρι.
 
Εκτέλεση
Κόβουμε το χοιρινό σε μερίδες, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε λάδι και αφού κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας. Προσθέτουμε ντομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει. Από την αρχή έχουμε βάλει αρκετό ζουμί και όταν το κρέας έχει μαλακώσει, ρίχνουμε  και τον τραχανά, ανακατεύοντας, για να μη σβολιάσει.
Σε περίπου 8-10 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε μισή περίπου ώρα μέχρι να σερβίρουμε.
 
Πηγή: Βούλα Κυριακέα, «Συνταγές Μάνης»
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.