Χοιρινό με σέλινο - Το Χριστουγεννιάτικο φαγητό στη Μάνη

Χοιρινό με σέλινο 
Το Χριστουγεννιάτικο φαγητό στη Μάνη
 
Υλικά
1 κιλό χοιρινό
1 κιλό σελινόριζες
κρεμμύδια φρέσκα και ξερά
αλάτι πιπέρι
αυγά και λεμόνι για να αυγοκόψουμε το φαγητό
 
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το χοιρινό, κομμένο σε μερίδες ή μπουκιές με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με καυτό λάδι. Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα το σέλινο, αφού το έχουμε βέβαια πρώτα ξενευρίσει. Όταν το κρέας έχει σχεδόν γίνει, προσθέτουμε και το σέλινο. Αυγοκόβουμε και αφήνουμε για περίπου δέκα λεπτά ώστε να ενωθούν τα υλικά. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε, για πάνω από μισή ώρα.
Χρόνος ετοιμασίας: 1 ½ ώρα περίπου
Μερίδες: 4-5
Μέχρι και σήμερα, οι περισσότερες οικογένειες στο τόπο μας, την ημέρα των Χριστουγέννων, προτιμούν αυτό το φαγητό.
 
Πηγή: Βούλα Κυριακέα, «Συνταγές Μάνης»
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.