Χάρτης του 1925

Χάρτης του 1925

Δημοσιεύουμε ένα σημαντικό χάρτη της Μάνης του 1925, κατασκευασμένο στο χέρι από χαρτογράφο της εποχής, όπου σημειώνονται οι πληθυσμοί και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που υπήρχαν σε κάθε πόλη και χωριό της Μάνης. (Ο χάρτης ανατυπώθηκε το 1975). Επιπλέον έχει και την συνοπτική ιστορία της Μάνης.

Τον χάρτη επεξεργάστηκε ο εκ Μάνης ταγματάρχης του πεζικού Παναγιώτης Οικονομάκος και όπως σημειώνει ο χαρτογράφος έλειπε πρωτότυπη αντίστοιχη ελληνική εργασία.

Οι πληροφορίες ελήφθησαν από το χάρτη του Γενικού Γαλλικού Επιτελείου κι έναν αντίστοιχο υδατογραφικό του Αγγλικού Ναυαρχείου.

Επίσης χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από το Γερμανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, βοήθημα δε για την κατασκευή του ήταν και ο χάρτης του κ. Κοκκίδου (χαρτογράφος προγενέστερος) ιδιωτικές και επίσημες πληροφορίες.

 

Ο χάρτης φέρει την φωτογραφία του Περικλή Πιερράκου Μαυρομιχάλη αντιστράτηγου, που τότε ήταν Υπουργός στρατιωτικών και εσωτερικών και όπως σημειώνεται αρχιστράτηγος

Δεδομένου ότι ο χάρτης είναι έργο τέχνης τον δημοσιεύουμε σε μεγάλο μέγεθος 70 χ100 εκ. Ώστε όποιος θέλει να το κατεβάσει  στο αρχείο του.

Για να δείτε το χάρτη σε μεγάλο μέγεθος . Εδώ ή κλικ στην εικόνα

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.