Φωτιές στη Μάνη

Φωτιές στη Μάνη

Του Ιατρού κ. Βασιλείου Πατρικάκου

Φωτιά και μπούλμπερη για μία ακόμη φορά έγινε ο τόπος μας. Κατακάηκε η Προσηλιακή Μάνη, ο τόπος με το περίσσιο φυσικό κάλος και έμεινε αλόβητη η Πλαστικούρα. Το γράφω χρόνια, επισημαίνω τα άσχημα και τα στραβά, εκφράζω κραυγή αγωνίας. Πάντα με καλή καρδιά προκειμένου αυτός ο ευλογημένος τόπος να κρατήσει τα χρώματα με τα οποία τον ζωγράφισε η φύση και δεν καλλώπισαν με το αίμα τους, τον ιδρώτα τους και τις ιδέες τους, και τα ήθη τους οι ψυχές των προγόνων μας στο βάθος των αιώνων. Η παρακμή μας όμως δεν έχει τέλος. 

Ασχολούμαστε για τα φρου-φρου και τα αρώματα αλλά για την ουσία ΤΙΠΟΤΑ. Αλήθεια, όταν μια περιοχή χαρακτηρίζεται Natura, δηλαδή κληρονομιά των ανθρώπων για το κάλλος της, ποιος προσέτρεξε στην Ε.Ε. για να ζητήσει μέσα ιδέες και σχέδια για να προστατευθεί ως ιερότητα;

Τι αντιπυρικές ζώνες φτιάχτηκαν, τι μηχανικά αντλιοστάσια προετοιμάστηκαν για να κουβαλούν όλο το νερό της θάλασσας και να μην μπορεί να καεί ούτε στρέμμα με αφάνες; Τι αντλίες και πυροσβεστικά οχήματα είναι σε επιφυλακή σε κάθε κόμβο και σε ετοιμότητα, ποιά είναι η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή και η επαγρύπνηση των πολιτών για το γενικό καλό.

Πατριώτες οφείλουμε να αφυπνισθούμε αντί να διαμαρτυρόμαστε διότι «ανάλογα με το φαγούμενο και το πιρούνι» όπως έλεγε ο Γ. Σουρής.

Και κάτι τελευταίο, λίγη ευαισθησία στην πυροσβεστική έχει θύματα για να μην κατακαεί αυτός ο τόπος. Κάνουν δύσκολο και επικίνδυνο έργο και ο Ελληνικός λαός τιμά τους πυροσβέστες.

Σε εμάς μένει να καθόμαστε στις πλαστικές πολυθρόνες μας και να καμαρώνουμε στο απέραντο μαύρο, δηλαδή τα χαλιά μας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.