Υποτροφία στο Λάκωνα Χρήστο Κολοβό από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 
Υποτροφία στο Λάκωνα Χρήστο Κολοβό από το Ιδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"
 
Την μοναδική για φέτος υποτροφία αριστείας του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" που δόθηκε για 1η φορά από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ για την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-15 έλαβε κατόπιν διαγωνισμού ο Λάκωνας μαέστρος Χρήστος Κολοβός.
 
Η υποτροφία δόθηκε ως αποτέλεσμα της δωρεάς του 1.000.000 δολαρίων που έκανε το ΙΣΝ για υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές του μεταπτυχιακού και του διδακτορικού, στο πλαίσιο των 70 χρόνων σχέσεων Καναδά - Ελλάδας, που συμπληρώθηκαν πέρυσι.
 
Ακόμη, στις 11 Νοεμβρίου θα διευθύνει την Ορχήστρα Νέων της Ρωσίας "Λεονίντ Νικολάγιεφ" της Μόσχας, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Κρατικού Ωδείου "Τσαϊκόφσκυ" της Μόσχας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή του Καυκάσου, Μιχαήλ Λέρμοντοφ. Θα ακουστούν έργα των Ροσσίνι, Μπετόβεν, Καλίννικοφ, Λιάντοφ, Ιππολύτοφ - Ιβανόφ, Αντον Ρουμπινστάιν, Κατσατουριάν και Γκλίνκα. 
 
Η συναυλία θα γίνει στο Διεθνές Σπίτι της Μουσικής της Μόσχας (Moscow International House of Music). Ποιήματα του Λέρμοντοφ θα απαγγείλει ο ηθοποιός του ρωσικού θεάτρου Βενιαμίν Σμεκχώφ.
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.