Υπερσύγχρονος υπερηχοκαρδιογράφος στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Υπερσύγχρονος υπερηχοκαρδιογράφος  στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Έναν έγχρωμο υπερσύγχρονο υπερηχοκαρδιογράφο απέκτησε πρόσφατα η  καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Σπάρτης, χάρη σε μια σπουδαία δωρεά που προήλθε, κυρίως, από συλλόγους Λακώνων ομογενών του Καναδά και των ΗΠΑ, αλλά και από συμπατριώτες μας απο όλη την χώρα. Καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου  έπαιξε η συντονιστική επιτροπή του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης», που κατάφερε ενα συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό των 32.400 ευρώ, που απαιτείτο για την αγορά του ιατρικού μηχανήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά του υπερηχοκαρδιογράφου προήλθε αποκλειστικά από τη δωρεά Λακώνων και δεν επιβάρυνε το ταμείο του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης», που ιδρύθηκε σε μεταγενέστερο χρόνο.

 Ο υπερηχοκαρδιογράφος  παραδόθηκε πριν λίγες ημέρες στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Σπάρτης με  παρόντες τα μέλη του συλλόγου, Λάκωνες ομογενείς, τον διοικητή του Νοσοκομείου Σπάρτης, κ. Σωτήρης Μπότσιο και άλλα διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι χάρη στις ενέργειες των «Φίλων του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης», το νοσηλευτικό ίδρυμα έχει ήδη εξοπλιστεί με ένα σύστημα κοπώσεως με κυλιόμενο τάπητα , έναν ηλεκτροκαρδιογράφο και ένα αυτόματο πιεσόμετρο.

 

 

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.