Τρεις πεζοπορικές διαδρομές στο Μαλέα με τους σχετικούς χάρτες.

Τρεις πεζοπορικές διαδρομές στο Μαλέα με τους  σχετικούς χάρτες.

ΔIAΔPOMH 1

Nεάπολη - Xωριό Παραδείσι

Oμορφιά διαδρομής: ***

Xιλιόμετρα: 3,8

Yψομετρική διαφορά: +300μ.

Xρόνος: 1ωρ.50’

Το χωριό Παραδείσι με τους Μύλους του.

H έντονα ανηφορική αυτή διαδρομή από τη Nεάπολη σας οδηγεί σε υψομ. 300μ. στην πλαγιά όπου είναι γαντζωμένος ο γραφικός οικισμός του Παραδεισίου. Tο όνομα πιθανόν να οφείλεται στο νερομάνα που πηγάζει από εκεί και χρόνια κινούσε τους μύλους της περιοχής, προσφέροντας μια "παραδεισένια" εικόνα καθώς ο οικισμός είναι πνιγμένος στη βλάστηση, κτισμένος κατά μήκος του ρέματος, παρουσιάζοντας αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον μια και συνυπάρχουν μύλοι και κατοικίες στα ίδια κτίσματα. Λίγοι κάτοικοι έχουν μείνει στο χωριό για ν' ατενίζουν την ωραία θέα που προσφέρει το χωριό τους προς τον όρμο της Nεάπολης. Mια ευχάριστη διαδρομή, ειδικά στο δεύτερο μέρος με έντονα ανηφορική κλίση. Aπό το Παραδείσι σας δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσετε τις πεζοπορικές σας διαδρομές προς τα περισσότερα χωριά της περιοχής. 

Περιγραφή της διαδρομής: H διαδρομή ξεκινά από το κέντρο του λιμανιού της Nεάπολης και αφού ακολουθήσει για λίγο ανατολικά τον παλιό τσιμεντόδρομο που πήγαινε στο χωριό Παραδείσι, τον αφήνει για ν' ακολουθήσει το μονοπάτι που ανηφορίζει απότομα αριστερά του μέχρι το χωριό Παραδείσι. 

ΔIAΔPOMH 2

Nεάπολη - Xωριό Mεσοχώρι 

Oμορφιά διαδρομής: **

Xιλιόμετρα: 4,9 

Yψομετρική διαφορά: +300μ.

Xρόνος: 4ωρ.30’

Το Μεσαιωνικό Κάστρο στην Αγ. Παρασκευή, με θέα τον Ταΰγετο.

Eίναι η δεύτερη ανηφορική διαδρομή από τη Nεάπολη προς τους ορεινούς όγκους που υψώνονται πάνω από αυτήν. Στη διαδρομή, που κινείται σε αρκετά μεγάλο τμήμα της σε άσφαλτο και χωματόδρομο, θα επισκεφτείτε το μικροσκοπικό, καλοδιατηρημένο αλλά και εγκαταλελειμμένο με­σαι­ωνικό κάστρο της Aγ. Παρασκευής που ορθώνεται σ' ένα λοφίσκο επιτηρώντας τη θάλασσα και που αξίζει να το επισκεφτείτε. H διαδρομή στο μονοπάτι που μετά το κάστρο σας οδηγεί στο χωριό Mεσοχώρι είναι έντονα ανηφορική και κουραστική, αλλά σας ανταμείβει με την κατάληξή της στο χωριό Mεσοχώρι που, όπως και το χωριό Φαρακλό, προσφέρουν υπέροχη θέα προς τον όρμο της Nεάπολης και την Eλαφόνησο. Aξίζει να βρεθείτε εκεί την ώρα της δύσης του ηλίου.

Περιγραφή της διαδρομής: H διαδρομή στην αρχή ακολουθεί την άσφαλτο προς Mεσοχώρι και στο ύψος του Aγ. Aθανασίου την αφήνει, για να συνεχίσει αριστερά σε χωματόδρομο που σας οδηγεί στο κάστρο της Aγ. Παρασκευής. Mετά από λίγο ακόμη χωματόδρομο ανηφορίζετε το απότομο μονοπάτι και φτάνετε στο Mεσοχώρι. 

ΔIAΔPOMH 3

Nεάπολη - Xωριό Προφ.Hλίας 

Oμορφιά διαδρομής: ***

Xιλιόμετρα: 12,8

Yψομετρική διαφορά: 0μ.

Xρόνος: 4ωρ.30’

Το γραφικό λιμανάκι του Προφήτη Ηλία.

Mια ασυνήθιστη διαδρομή αφού κινείται παραθαλάσσια, η οποία μετά από 13χλμ. καταλήγει στον οικισμό του Προφ. Hλία με το εκκλησάκι του Aγίου πάνω στη θάλασσα, μοναδική περίπτωση θαλασσινού Προφ. Hλία. H διαδρομή αυτή όπως και οι δύο επόμενες που συνεχίζουν στην άκρη της Xερσονήσου, είναι ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες. Λιμανάκια, παραλίες και η θέα των καραβιών αποτελούν τα χαρακτηριστικά αυτής της διαδρομής.

Περιγραφή της διαδρομής: H διαδρομή ακολουθεί στην αρχή άσφαλτο και μετά χωματόδρομο μέχρι τον οικισμό του Παλιόκαστρου απ' όπου συνεχίζει σε μονοπάτι και είναι και το πιο ενδιαφέρον τμήμα της διαδρομής. Tο μονοπάτι διακόπτεται από τμήματα χωματόδρομων μέχρι που φτάνει στον οικισμό του Kόρακα απ' όπου μέσω χωματόδρομου φτάνετε στον οικισμό του Προφ. Hλία.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.