Τρεις δράσεις για τον Ταΰγετο του Δ. Καλαμάτας

 
Τρεις δράσεις για τον Ταΰγετο του Δ. Καλαμάτας, σε συνεργασία με τους Δήμους Σπάρτης, Α. Μάνης, Δ. Μάνης και Μεγαλόπολης
 
Ο Δήμος Καλαμάτας σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Νίκα αναλαμβάνει την προσπάθεια για την ανάδειξη του Ταϋγέτου γιατί όπως τόνισε αν δεν κινηθούμε γρήγορα, με τον Ταΰγετο θα υπάρξουν περισσότερα προβλήματα απ’ αυτά, τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα, διότι ο εθνικός δρόμος ο υπάρχων θα καταργηθεί, ουσιαστικά, με τη θέση σε κυκλοφορία του δρόμου Λεύκτρο - Σπάρτη, θα επιδεινωθεί η ήδη άσχημη κατάσταση.
 
Ο κ. Δήμαρχος προσέθεσε ότι η προσπάθεια θα γίνει σε τρία βήματα: «το πρώτο βήμα του δήμου είναι ο τουριστικός οδηγός» και πρόσθεσε: «Το δεύτερο θα είναι μία προσπάθεια ανάδειξης του «Τουριστικού» του Ταϋγέτου, ώστε να λειτουργήσει για ολόκληρη την περιοχή ως μία οικονομική βάση. Το τρίτο είναι η συνεργασία, την οποία θα ξεκινήσουμε ιδιαίτερα με το Δήμο Σπάρτης, αλλά και με τους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Δυτικής Μάνης, Μεγαλόπολης, όσον αφορά στον Ταΰγετο και την ανάπτυξή του. Πολύ γρήγορα θα σας πούμε νέα για τη συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης. Ήδη υπήρξε επικοινωνία με το δήμαρχο κ. Βαλιώτη».
 
Έτσι λοιπόν το πρώτο βήμα έγινε, περιηγητικό οδηγό για τον Ταΰγετο εξέδωσε ο Δήμος Καλαμάτας, ο οποίος περιλαμβάνει κείμενα και φωτογραφίες για τα χωριά του ορεινού όγκου, για τις ιστορικές μονές, τις δραστηριότητες αναψυχής που μπορεί κανείς να αναπτύξει, τις τοπικές γεύσεις και τη μουσική παράδοση. Το κόστος της έκδοσής του είναι γύρω στα 13.000 ευρώ και καλύπτεται από το ΕΣΠΑ.
 
Ο οδηγός περιλαμβάνει κείμενα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, έχει εκτυπωθεί σε 6.500 αντίτυπα και 500 CD και θα διανεμηθεί σε φορείς και στις τοπικές κοινότητες του Ταϋγέτου, ενώ θα διατίθεται και στο εμπόριο.
 
Η χρησιμότητα του οδηγού είναι να βοηθήσει τους τουρίστες να επισκέπτονται τα μνημεία του Ταϋγέτου και να τα αναζητούν μέσω του οδηγού και να αξιοποιηθούν στον Ταΰγετο όλες οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού.
 
 
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.