Τρίπολη και Καλαμάτα στις καλύτερες και καινοτόμες πόλεις της Ελλάδας

Τρίπολη και Καλαμάτα στις καλύτερες και καινοτόμες πόλεις της Ελλάδας

Στην «καρδιά» της φωτισμένης νυχτερινής Αθήνας, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, η μεγαλειώδης τελετή απονομής των Best City Awards 2017, βραβεία που συνδιοργανώνουν το περιοδικό Plant και το Netweek της Boussias Communications. Ενθουσιασμός και διάχυτο κλίμα γιορτής κατέκλυσε τους περίπου 250 εκπροσώπους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στελέχη επιχειρήσεων, στη διάρκεια της βραδιάς απ’ όπου αναδείχθηκαν οι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις της Ελλάδας.  

Ο Δήμος Τρίπολης βραβεύτηκε για ακόμα μια φορά στον τομέα Ψηφιοποίησης στον Πολιτισμό με την καλή πρακτική (Digital Tour) - Διασύνδεση αστικού-αγροτικού τοπίου, Διαχείριση πολιτιστικών υποδομών.

Το 2014 δια-συνδέθηκαν ψηφιακά το θέατρο (Μαλλιαροπούλειο) του πρώην Δήμου Τρίπολης, ένας χώρος φυσικού κάλλους (Σπήλαια Κάψια) του πρώην Δήμου Μαντινείας και ένα Μουσείο (Παπαναστασίου) του πρώην Δήμου Λεβιδίου, με παράλληλη ψηφιοποίηση του αρχείου του μουσείου, επιτρέποντας στον κάθε εγγεγραμμένο χρήστη να αναρτήσει τεκμηριωμένο υλικό που βρίσκεται στην κατοχή του, ενώ για το σύνολο του υλικού τηρούνται όλοι οι εθνικοί και διεθνείς κανόνες που διέπουν τη διάθεση και επεξεργασία διανοητικής ιδιοκτησίας.

Στην τελετή απονομής, το Δήμο Τρίπολης εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Δημήτρης Βόσνος, ο οποίος και παρέλαβε το SILVER βραβείο, στην Ενότητα Πολιτισμός – Τουρισμός. Παράλληλα, ο κ. Βόσνος μαζί τους υπόλοιπους δημάρχους από όλη τη χώρα, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλους  και δημοσιογράφους, ενημερώθηκε για τις καλύτερες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες, οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους.

Επίσης, βραβεύτηκε ο Δήμος Καλαμάτας ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ενότητα «Διαχείριση ενέργειας» και πιο συγκεκριμένα στη «Βελτιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά κτίρια». Ειδικότερα, ο Δ. Καλαμάτας βραβεύτηκε για την  Επισκευή-Διαρρύθμιση Κτιριακών Εγκαταστάσεων του Παλαιού Νοσοκομείου Καλαμάτας σε Νέο Δημαρχείο και Βελτιστοποίηση της Ενεργειακής του Αποδοτικότητας

Εβδομήντα δήμοι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ένδεκα επιχειρήσεις (που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις) παρέλαβαν το Gold, Silver ή Bronze βραβείο τους, ανάλογα με τη βαθμολογία που προέκυψε από την αξιολόγηση μίας ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Πατούλη (πρόεδρο ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου).

Γιατί όχι στο άμεσο μέλλον να μην υπάρξουν ανάλογες βραβεύσεις και σε δήμους της Λακωνίας; Προϋπόθεση η αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος και της πράσινης ανάπτυξης μέσα από υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών.

Πηγή: Χρήστος Πετρούλιας- Lakonikos.gr 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.